duminică, 3 martie 2013

Cartofi cu Sare in Stil Canarian


   Astazi va introduc una dintre aperitivele mele preferate ale insulelor Canare. Am avut ocazia sa degust aceasta reteta de cartofi numita 'papas arrugadas' dar si versiunea cu cartofi negrii, sub numele de 'pappas negras' . Sunt foarte simpli de facut si relativ gustosi. Traditional se servesc ca o garnitura sau ca aperitiv cu o optiune de doua sosuri, rosu si verde. Eu nu sunt un fan al chimenului (care este un ingredient de baza) si nici al coriandrului verde sau paprika afumata. De aceea eu ii folosesc la garnitura asa cum adesea am mancat si acolo sau cu versiunea mea Mojo Verde.
Ingrediente:
  • 600 g cartofi mici (baby potatoes)
  • 3 linguri de sare de mare
Pentru sos:
  • 20 g busuioc verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • un praf de piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita coriandru praf
  • 3-4 stropi de tabasco
  • 60 ml ulei de masline extra virgin
Mod de preparare:
Spalati foarte bine cartofii si puneti-i intr-o cratita cu apa incat sa-i acopere. Aduceti la fierbere apoi adaugati sarea, reduceti flacara si lasati sa fiarba intre 20-25 minute (depinde de marimea acestora).
Puneti intr-un blender toate ingredientele pentru sos si pulsati pana obtineti o pasta fina.
Cand cartofii sunt fierti strecurati-i dar mai lasati cateva linguri de apa in cratita. Puneti cartofii inapoi in cratita si la foc mic miscati aceasta usor pana cand apa s-a evaporat si sarea s-a cristalizat. Luati de pe foc, acoperiti cratita cu un prosop si lasati deoparte 5 minute. Serviti cu sos deasupra.

Portii: 2



Reteta originala pentru sos rosu si verde:

Mojo Rojo
1 ardei iute (indepartati semintele si membranele daca nu va place sosul picat)
2 catei de usturoi
1/2 lingurita paprika spaniola dulce sau afumata
1/4 lingurita chimen praf
1 1/2 lingura otet de vin rosu sau otet de Jerez (sherry)
50 ml ulei de masline extra virgin
sare de mare fina dupa gust

Mojo Verde
1 ardei jalapeno cu semintele si membranele indepartate
2 catei de usturoi
1/4 cana coriandru verde
1/4 lingurita chimen
40 ml otet de Jerez (sherry) sau otet de vin rosu
80 ml ulei de masline extra virgin
sare de mare dupa gust






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu