joi, 7 februarie 2013

Focaccia cu Ceapa Rosie si Gouda

Ingrediente:
  • 200 ml apa calda (aproximativ 38-40 C) 
  • 20 g drojdie proaspata (sau 1 1/2 lingurita drojdie ganulata activa) 
  • 1 lingurita zahar 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita ulei de masline extra virgin 
  • 350 g faina de grau alba 
  • 1/2 lingurita praf de copt 
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • sare kosher sau maldon 
  • piper proaspat macinat 
  • 1 lingurita salvie uscata sau 2 lingurita salvie verde taiata fin 
  • 1 ceapa mare rosie (1/2 taiata bucati mici si 1/2 taiata pestisori) 
  • 50 g gouda razalita 

miercuri, 6 februarie 2013

Supa de Salata cu Zer


Pentru zer:
  • 1.5 l lapte 
  • 1/2 cana smantana (24-30% grasime)
  • 3 linguri otet de vin alb sau de mere
  • 1/2 lingurita sare
Pentru supa:
  • 40 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate marunt
  • 1 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/4 lingurita cimbru 
  • 500 ml supa concentrat de pui/legume (ajustati dupa plac)
  • 2 capatane salata verde spalate si taiate dupa plac 
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 lingurite marar verde (sau mai mult dupa plac) 
  • piper negru si alb proaspat macinat

luni, 4 februarie 2013

Piept de Rata Sous Vide

Am gasit aceste doua poze facute in primavara anului trecut. Din pacate atunci am facut pozele doar pentru mine fara a ma gandi ca le voi posta vreodata pe internet. De aceea imi cer scuze de calitatea acestora si vreau doar sa impartasesc aceasta reteta delicioasa. Este reteta mea preferata de piept de rata.


Ingrediente:
  • 2 piepturi de rata cu piele (este important sa lasati pielea) 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • 1 lingurita frunze de cimbru verde 
  • 1 lingurita ulei de masline 
Mod de preparare:
Increstati pielea fara sa ajungeti la carne la o distanta de 0.5 cm intre taieturi. Asezonati pe ambele parti apoi distribuiti frunze de cimbru. Puneti piepturile intr-o punga resigilabila. Scoateti aerul cat de mult puteti pentru a da vida apoi sigilati. Lasati in frigider timp de o ora.