luni, 27 mai 2013

Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Pentru 500 g costite (2 portii)

Marinarea:
  • 1/4 lingurita chimen macinat 
  • 1/2 lingurita coriandru macinat 
  • 1/4 lingurita paprika dulce 
  • un praf de chili cayenne 
  • 1/4 lingurita sare de mare fina 
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 
  • 1/4 lingurita enibahar macinat 
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa 
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire 
  • 1/4 lingurita sos Frank's sau cativa stopi de tabasco 
Pentru sos:
  • 2 linguri ketchup 
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa 
  • 1 lingura miere 
  • un praf de chili cayenne 

duminică, 26 mai 2013

Capsune cu Biscuiti Sablé si Syllabub de Citrice

Pentru biscuiti:
  • 100 g faina de grau alba
  • 70 g unt nesarat (82%)
  • 60 g zahar brun pudra
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 galbenusuri ecologice
Pentru coulis:
  • 250 g capsune spalati
  • 40 g zahar pudra
Pentru syllabub:
  • 40 g zahar brun pudra
  • 1/4 lingurita coaja de portocala ecologica rasa fin
  • 2 linguri de suc de portocala proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 linguri suc de lamaie proaspat stors
  • 300 ml smantana pentru frisca; sa nu fie vegetala 
  • felii de capsune