vineri, 7 iunie 2013

Pizza cu Chorizo, Manchego si Gouda

Pentru aluat:
  • 240 ml apa calda (intre 38-40 C) 
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • 1 lingurita sare de mare fina 
  • 375 g faina de grau alba

Pentru topping:
  • 4 linguri sos de rosii (preferabil din cele cu mirodenii)
  • piper negru proaspat macinat
  • 4 linguri patrunjel verde taiat mediu
  • 24 felii subtiri de chorizo maturat
  • 100 g manchego ras dupa plac 
  • 100 g gouda rasa dupa plac

miercuri, 5 iunie 2013

Pui Crocant cu Mirodenii si Unt


Pentru aceasta reteta puteti folosi si alte bucati de pui, ajustand astfel timpul de coacere, dar pulpele superioare imi plac mai mult.

Ingrediente:

  • 90 g unt ( 80-82 % ) 
  • 4 pulpe superioare cu piele 
  • 1 lingura sos Frank's sau 1/2 lingurita tabasco 
  • 80 g faina de grau alba 
  • 1 lingura zahar muscovado 
  • 1/2 lingrurita sare de mare fina 
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 
  • 1 lingurita salvie uscata 
  • 1/2 lingurita cimbru uscat 
  • 1/4 lingurita tarhon uscat 
  • 1/2 lingurita paprika dulce 

marți, 4 iunie 2013

Tocanita cu Ciuperci Vinetica si Vin Alb


Pentru un gust mai bogat folositi ciuperci de padure. Cele mai gustoase sunt vinetica, hribi sau ghebe.


Ingrediente:
  • 3 cepe taiate marunt
  • 40 g unt nesarat
  • un praf de sare grunjoasa
  • 1 morcov taiat felii dupa plac
  • 2 catei de usturoi rasi fin
  • 60 ml vin alb
  • 1 1/2 linguri faina de grau alba
  • 1 kg ciuperci vinetica curatate si taiate dupa plac
  • 600 ml lapte integral (ajustati in functie de cat sos doriti) 
  • 1 lingurita cimbru de camp verde taiat marunt
  • 70 ml smantana (intre 25-30 %)
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • piper negru proaspat macinat

duminică, 2 iunie 2013

Pizza cu Verdeturi, Gorgonzola si Seminte de Pin


Pentru aluat:
  • 1 portie de aluat cu 4 faine ( http://eugatesctuspeli.blogspot.ro/2013/06/aluat-de-pizza-cu-4-faine.html#more ) sau alt aluat dupa plac (ajustati timpul de coacere)

Topping pentru 2 pizza (diametrul intre 26-28 cm) :
  • 4 lingurite pesto de leurda (puteti inlocui si cu pesto de busuioc)
  • 70 g frunze de spanac spalate si uscate 
  • 40 g rucola spalata si uscata 
  • sare si piper negru proaspat macinat 
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin 
  • 2 linguri masline kalamata taiate felii sau bucati 
  • 150 g gorzonzola rupta in bucati 
  • 4 linguri de seminte de pin 

Aluat de Pizza cu 4 Faine

Un aluat mai aparte de cel obisnuit dar care imi place gustul si datorita cantitati mici de faina de grau este mai sanatos.

Ingrediente pentru 2 pizza (diametrul intre 26-28 cm):
  • 125 ml apa calda (nu mai mult de 40 C) 
  • 15 g drojdie proaspata 
  • 1 lingurita zahar brun 
  • 100 faina de grau 
  • 40 faina de ovaz 
  • 50 g faina de hrisca 
  • 50 g faina de orez 
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin 
  • 1/2 lingurita sare 

Clatite cu Fragute si Miere de Padure

Ingrediente:
  • 375 g faina de grau alba
  • 4 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite sare de mare fina
  • 3 linguri zahar brun
  • 625 ml lapte integral
  • 85 g unt nesarat
  • 2 oua ecologice 

Pentru topping:
  • 250 g fragute
  • unt nesarat
  • miere de mană (miere de padure)*