vineri, 1 martie 2013

Covrigi cu Sare


Acestia sunt preferatii mei covrigi. Imi starnesc multe amintiri din copilarie. Din pacate este greu in zilele noastre sa gasesti chiar si cele mai simple preparate de patiserie fara sa aiba adaosuri sau emulgatori care dauneaza sanatatii. Sper o data ce incercati aceasta reteta sa va schimbe si parerea voastra.

Ingrediente:
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar nerafinat
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 375 ml apa calda
  • 500 g faina de grau alba + pentru famantare
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 500 ml apa calda
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu
  • 30 g unt topit
  • sare kosher sau Maldon

Burgeri cu Legume si Pasta Korma

Pentru korma:
  • 1 lingurita seminte de coriandru 
  • 1 lingurita seminte de mustar negru 
  • 2 linguri fulgi de cocos 
  • 2 catei de usturoi 
  • 1 lingura ulei de arahide 
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • 1 ardei iute verde (scoateti semintele si membranele) 
  • 1 lingura sos de rosii 
  • 10 g ghimbir proaspat 
  • 5-6 migdale sau o lingura migdale bucati/felii 

miercuri, 27 februarie 2013

Tocana cu Pui, Hribi si Trambita Piticului

Ingrediente:
  • 1 lingura ulei de masline 
  • 8 pulpe de pui inferioare 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • 15 g hribi deshidratate 
  • 15 g trambita piticului deshidratate 
  • 300 ml supa concentrat de pui 
  • 40 g unt 
  • 3 cepe taiate marunt 
  • un praf de sare de mare grunjoasa 
  • 1 lingura frunze de telina taiate marunt 
  • 3 morcovi taiati bucati mici 
  • 3 catei de usturoi razaliti fin 
  • 1 1/2 linguri de faina de grau alba 
  • 400 ml supa concentrat de pui 
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt 
  • piper proaspat macinat 
  • 3 linguri de smantana (cu o grasime intre 24-30%) 

marți, 26 februarie 2013

Cartofi cu Vanata, Feta si Ou


Ingrediente:
  • 1 vanata taiata felii de aproximativ 0.5 cm 
  • sare de mare fina 
  • 600 g cartofi taiati cuburi mici de aprximativ 2-3 cm 
  • 40 g unt (80-82%) 
  • 1 ceapa verde taiata marunt 
  • 1/2 lingurita marar verde taiat marunt 
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt 
  • 1/2 lingurita turmeric 
  • 2 catei potriviti de usturoi razaliti fin 
  • piper proaspat macinat 
  • 50 g feta sfarmata sau taiata in bucati mici 
  • 2 oua ecologice 
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • 3-4 stropi tabasco 

luni, 25 februarie 2013

Quinoa cu Morcovi Copti si Mirodenii


Pentru amestecul de condimente:
  • un praf de ardei dulce (paprika)
  • 1/2 lingurita turmeric
  • un praf mic de chimen
  • 1 lingurita ghimbir razalit fin
  • 1 lingurita coriandru praf sau proaspat macinat
  • un praf cardomom sau proaspat macinat
  • un praf mic de chili cayenne
  • un praf de sare de mare fina
  • un praf de piper negru proaspat macinat
Pentru morcovi::
  • 4 morcovi taiati felii 
  • 4 catei de usturoi razaliti fin
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 de mix din amestecul de condimente