marți, 5 martie 2013

Risotto cu Spanac si Trambita Piticului

Ingrediente:
  • 20 g trambita piticului deshidratate
  • 900 ml supa de pui / legume
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 cepe taiate marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 catei de usturoi razaliti fin
  • un praf de enibahar
  • 300 g orez arborio
  • 60 ml vin alb
  • 20 g Parmigiano Regiano ras fin
  • piper proaspat macinat
  • 100 g spanac verde spalat si taiat dupa plac
Mod de preparare:
Aduceti la fierbere supa de pui intr-o cratita apoi luati-o de pe foc si puneti ciupercile. Lasati deoparte 15-20  minute. Scoateti ciupercile din supa storcandu-le foarte bine dupa care taiati-le marunt. Strecurati  apoi supa printr-o sita fina. 
Intre timp intr-o cratita sau tigaie de inox la foc mic caliti in unt si ulei de masline ceapa cu sarea grunjoasa aproximativ 20 de minute. Aduceti din nou la fierbere cratita cu supa de pui dupa care lasati deoparte. 
Puneti peste ceapa usturoiul si enibaharul. Dupa 30 de secunde adaugati orezul. Amestecati bine si mai lasati un minut. Turnati vinul si ciupercile iar dupa un minut adaugati un polonic de supa de pui. La foc mic-mediu amestecati continuu pana cand lichidul a fost absorbit dupa care mai puneti un polonic de supa de pui. Continuati acest proces pana cand orezul este fiert si are o textura cremoasa. Adaugati spanacul, amestecati bine apoi luati de pe foc. Puneti si parmezanul dupa care ajustati asezonarea. Portionati si optional serviti cu extra parmezan deasupra. 

* Daca nu aveti trambita piticului puteti inlocui cu hribi, galbiori sau ciupercile preferate.

Portii: 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu