sâmbătă, 2 februarie 2013

Flan cu Lapte Condensat Indulcit




Ingrediente: 

  • 200 g zahar ecologic 
  • 400 g lapte condensat indulcit (preferabil de casa) 
  • 500 ml smantana pentru frisca (nu folositi smantana vegetala cu indulcitori) 
  • 250 ml lapte integral 
  • 6 oua ecologice 
  • 2 lingurite extract de vanilie 


Salata de Icre de Crap

Salata de icre pe care v-o prezint este inspirata de reteta traditionala greceasca taramosalata de unde atat bulgarii cat si noi romanii am creat propriile noastre variante. Aceasta este varianta mea cu ingrediente adaugate dupa placul meu. Daca sunteti un fan al salatei de icre aceasta v-a fi si pe placul vostru.

Ingrediente: 
  • 60 ml lapte 
  • 100 g miez de paine alba de casa 
  • 50 g icre de crap sarate (sau alte icre preferate) 
  • 1/4 ceapa 
  • 1 catel de usturoi mic 
  • 30 ml suc de lamaie proaspat stors 
  • 150 ml ulei de masline extra virgin 
  • 1 galbenus ecologic sau de casa 
  • 1 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • piper negru proaspat macinat dupa plac 

vineri, 1 februarie 2013

Vinete cu Mascarpone in Sos de Rosii


  • 2 vinete 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • sare de mare 
Pentru sosul de rosii:
  • 40 g unt nesarat 
  • 4 cepe taiate marunt 
  • 2 morcovi razaliti fin 
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri 
  • 1/4 lingurita ardei chili uscat sau 1/2 lingurita sos tabasco 
  • 400 g sos de rosii 
  • 180 ml supa concentrat de pui/legume 
  • 1/2 lingurita cimbru uscat 
  • un praf mic de enibahar proaspat macinat 
  • sare si piper proaspat macinat 

marți, 29 ianuarie 2013

Clatite Pufoase cu Dovleac


Ingrediente:
  • 250 g faina de grau alba
  • 3 linguri zahar muscovado
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • 1 cana dovleac puree (cu capacitate de 250 ml)
  • 1 lingurita scortisoara proaspat macinata
  • 1/2 lingurita enibahar proaspat macinat
  • 1/2 lingurita ghimbir praf
  • 1 ou ecologic
  • 360 ml lapte integral
  • 30 ml ulei de samburi struguri 
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors

luni, 28 ianuarie 2013

Tagliatelle cu Broccoli si Sardine


Ingrediente:
  • 40 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 rosii taiate bucati mici
  • 1 file ansoa
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • un praf mic de enibahar 
  • 50 ml vin alb
  • 120 ml supa concentrat de legume
  • 1 broccoli mic taiat bucati si cotorul felii subtiri 
  • 1/4 cana masline kalamata taiate in sferturi
  • 15 g busuioc taiat mare
  • felii de ardei chili (dupa gust) 
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 30 g smantana
  • 1 conserva sardine in ulei de masline (de aproximativ 120 g)
  • 1 ceapa verde taiata marunt 
  • Parmigiano Reggiano 
  • 200 g tagliatelle preferabil de casa

duminică, 27 ianuarie 2013

Rulouri cu Legume si Cheddar



Ingrediente: 
  • 50 g unt nesarat 
  • 3 cepe taiate pestisori fin 
  • 3 morcovi razaliti 
  • 1 ardei rosu taiat bastonase subtiri apoi injumatatite 
  • 1 dovlecel mic injumatatit apoi taiat felii 
  • 300 g varza taiata fin 
  • 2 linguri otet balsamic 
  • 1 lingurita coriandru proaspat macinat 
  • 1/2 lingurita enibahar proaspat macinat 
  • 20 g ghimbir maruntit 
  • 1 catel de usturoi razalit fin 
  • 1 lingurita sos de soia ecologic 
  • sare de mare fina 
  • piper proaspat macinat 
  • un praf mic de chili cayenne 

Salata cu Mango, Fenicul si Dressing cu Zmeura


Pentru salata:
  • 1/2 salata iceberg rupta in bucati mici
  • 1 mana de salata mielului 
  • 1 mango taiat felii subtiri
  • 1 fenicul 
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 100 g castravete taiat bastonase subtiri
  • 1 lingura bucati de migdale prajite
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui prajite 
Pentru dressing:
  • 40 g zmeura inghetata 
  • 100 ml iaurt grecesc 
  • 1/2 lingurita otet balsamic alb
  • 1 lingura suc de portocala proaspat stors
  • 1 lingura miere
  • un praf mic de nucsoara proaspat razalit
  • sare de mare fina
  • piper proaspat macinat
  • 20 ml ulei de masline extra virgin