vineri, 28 iunie 2013

Salata de Cartofi cu Pastai si Rosii

Ingrediente:

  • 500 g cartofi taiati cuburi 
  • 200 g pastai galbene sau verzi taiate dupa plac
  • un praf de sare
  • 2 rosii taiate bucati

miercuri, 26 iunie 2013

Muffins cu Zmeura, Capsune si Ciocolata Amaruie

Ingrediente:

  • 375 g faina de grau alba 
  • 4 lingurite praf de copt
  • un praf mic de sare de mare fina

  • 2 oua ecologice la temperatura camerei
  • 150 g zahar demerara
  • 50 g zahar muscovado
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 ml lapte integral la temperatura camerei
  • 110 g unt nesarat (82%) topit (lasati sa se raceasca la temperatura camerei)

marți, 25 iunie 2013

Penne cu Chorizo, Legume si Manchego

Ingrediente:
  • 6 felii de chorizo taiate bucati dupa plac
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei nerafinat de dovleac (puteti inlocui cu ulei nerafinat de alune sau ulei de masline extra virgin)
  • 1 lingurita mustar cu boabe intregi
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
  • un praf mic de fulgi de chili

luni, 24 iunie 2013

Tarta cu Piersici si Capsune

Pentru aluat:
  • 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) 
  • 90 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi
  • un praf mic de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 125 ml apa rece

Pentru umplutura:
  • 300 g capsune spalate si injumatatite
  • 150 piersici taiate felii
  • 100 g zahar demerara
  • 30 g zahar muscovado
  • 15 g faina de grau alba
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica proaspat rasa

Tarta cu Agrise si Capsune

Pentru aluat:
  • 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) 
  • 90 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi
  • un praf mic de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 125 ml apa rece

Pentru umplutura:
  • 300 g capsune spalate si injumatatite
  • 100 g agrise spalate 
  • 100 g zahar demerara
  • 50 g zahar muscovado
  • 15 g faina de grau alba
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica proaspat rasa
  • 1/4 lingurita enibahar macinat