Ingrediente:
- 1 kg aripi de pui (varfurile taiate apoi separate)
- sare si piper proaspat macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 20 g unt nesarat (82%)
- 40 g zahar muscovado/demarara nerafinat
- 3 linguri miere
- 1 lingura ghimbir proaspat razalit fin
- 1 lingura coriandru praf
- 3 boabe enibahar macinate
- 2 catei mici de usturoi razaliti fin
- 1 lingura sos soia ecologic (organic)
- 4 stropi sos tabasco
- 1 lingura sos Frank's Original
- 3 linguri otet balsamic
- 1 ceapa verde taiata marunt pentru garnisire (optional)
Dupa ce ati separat aripile spalati-le apoi uscati-le. Intr-un bol puneti acestea, asezonati si ungeti cu ulei de masline. Aranjati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Puneti tava in cuptor la 220°C (gaz 7). Intre timp faceti sosul. Puneti toate ingredientele intr-o cratita la foc mic. Cand untul si zaharul s-au topit luati de pe foc. Dupa 15 minute de cand aripile sunt in cuptor reduceti la 190°C (gaz 5) si scoateti tava. Cu o pensula ungeti aripile cu sos. Introduceti acestea inapoi in cuptor si lasati 20 de minute. Scoateti-le din nou, intoarceti-le pe cealalta parte si ungeti din nou cu sos. Mai lasati in cuptor inca 15-20 de minute. Inainte ca acestea sa fie gata pe foc mic incalziti sosul ramas apoi lasati deoparte. Puneti aripile de pui intr-un bol, turnati sosul peste si amestecati. Portionati dupa care imprastiati ceapa verde deasupra inainte de servire.
* Daca nu aveti sos Frank's Original atunci puteti pune si sambal oelek.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu