luni, 22 aprilie 2013

Pesto din Leurda cu Ulei de Seminte de Dovleac


Acest pesto a devenit preferatul meu. Ieri am facut o iesire in Muntii Rodnei. La masa pregatita de bunica era aceasta pasta delicioasa si sanatoasa. Mi-a placut foarte mult si automat mi-a venit inspiratia la multitudinea de retete la care poate fi folosit acest pesto. Sunt convinsa ca merge atat cu legume, paste sau peste cat si in unele mancaruri sau ciorbe. Sper sa il incercati. 

Ingrediente:
  • 200 g leurda spalata 
  • 100 ml ulei de seminte de dovleac nerafinat 
  • 30 g Parmigiano Reggiano 
  • un praf de sare de mare (ajustati dupa gust) 

* Daca nu aveti ulei de seminte de dovleac puneti:
100 ml ulei de masline extra virgin
2 linguri seminte de pin sau migdale
Puneti toate ingredientele intr-un blender si pulsati pana obtineti o pasta fina dupa plac. Acoperiti sau puneti intr-un borcan si tineti in frigider.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu