vineri, 10 mai 2013

Ciorba cu Legume, Orez, Taietei din Orez si Peste


Ingrediente:
  • 500 g capete de peste 
  • 2 frunze de dafin 
  • 4 boabe de piper verde 
  • 4 boabe de piper negru 
  • 2 boabe de enibahar 

  • 2 cepe taiate marunt 
  • 30 g unt nesarat 
  • 1 lingura ulei de masline 
  • 2 morcovi taiati bucati mici 
  • 1/2 pastranac taiat bucati mici 
  • o lingura de telina radacina taiata bucati mici 
  • 300 ml sos de rosii 
  • 1/2 lingurita cimbru (preferabil de camp) 
  • 1 lingura leustean verde taiat marunt 
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt 
  • sare grunjoasa dupa gust 
  • 70 g orez jasmine 
  • 50 g taietei de orez subtiri (vermicelli) 
Mod de preparare:
Puneti capetele de peste, frunzele de dafin si boabele de piper intr-o kukta cu 3 l de apa. Puneti capacul, sigilati, setati presiunea pe 2. Cand indicatorul s-a ridicat lasati la foc mic 25 de minute apoi lasati sa se raceasca. Intr-o oala la foc mic caliti ceapa in unt si ulei de masline 10 minute, adaugati morcovi, pastranac, telina si continuati inca 10 minute apoi turnati sosul de rosii. Puneti taieteii de orez in apa rece si lasati deoparte cel putin 10 minute. 
Intre timp strecurati supa de peste si turnati-o peste legumele calite cu sosul de rosii, puneti mirodeniile si sarea grunjoasa. Aduceti la fierbere lenta. 
Spalati orezul in ape pana cand aceasta ramane limpede. Aduceti la fierbere 1 l de apa apoi puneti taieteii si lasati 3 minute. Strecurati si limpeziti acestia sub jet de apa rece. Taiati-i apoi la lungimea dorita. Puneti orezul basmati in ciorba iar cand acesta este fiert (conform instructiunilor de pe pachet) puneti si taieteii. Ajustati asezonarea dupa plac. Serviti cu putina smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu