miercuri, 3 iulie 2013

Cobbler cu Afine si Piersici

Pentru topping:
  • 130 g faina de grau alba
  • un praf mic de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 170 g zahar muscovado 
  • 120 g unt nesarat (82%) foarte rece taiat bucati


Pentru umplutura:
  • 8 piersici taiate felii groase
  • 200 g afine
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat stors
  • 30 g faina de grau alba

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Intr-un blender pulsati cateva secunde faina, sarea, scortisoara si zaharul. Puneti untul si pulsati din nou pana cand acesta este incorporat. 
Intr-un bol amestecati fructele cu suculde lamaie , coaja de lamaie si faina. Transferati acestea intr-un vas termorezistent de aproximativ 30 cm x 20 cm si nivelati. Puneti topping-ul uniform deasupra. Coaceti in cuptor 30 de minute apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a servi. 
Optional serviti cu frisca / inghetata sau simplu.  








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu