marți, 29 ianuarie 2013

Clatite Pufoase cu Dovleac


Ingrediente:
  • 250 g faina de grau alba
  • 3 linguri zahar muscovado
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • 1 cana dovleac puree (cu capacitate de 250 ml)
  • 1 lingurita scortisoara proaspat macinata
  • 1/2 lingurita enibahar proaspat macinat
  • 1/2 lingurita ghimbir praf
  • 1 ou ecologic
  • 360 ml lapte integral
  • 30 ml ulei de samburi struguri 
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati primele 5 ingrediente. Intr-un alt bol puneti restul de ingrediente , amestecati bine puneti cele uscate peste si cu telul inglobati-le. Incalziti o tigaie si la foc mic turnati cate 1/4 cana (60 ml) din acest aluat. cand se formeaza bule de aer deasupra intoarceti si coaceti inca 3-4. Serviti cu unt nesarat si sirop de artar (grad A0 sau miere.

Portii: 12 clatite 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu