luni, 28 ianuarie 2013

Tagliatelle cu Broccoli si Sardine


Ingrediente:
  • 40 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 rosii taiate bucati mici
  • 1 file ansoa
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • un praf mic de enibahar 
  • 50 ml vin alb
  • 120 ml supa concentrat de legume
  • 1 broccoli mic taiat bucati si cotorul felii subtiri 
  • 1/4 cana masline kalamata taiate in sferturi
  • 15 g busuioc taiat mare
  • felii de ardei chili (dupa gust) 
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 30 g smantana
  • 1 conserva sardine in ulei de masline (de aproximativ 120 g)
  • 1 ceapa verde taiata marunt 
  • Parmigiano Reggiano 
  • 200 g tagliatelle preferabil de casa
Mod de preparare:
Intr-o tigaie la foc mic saute ceapa in unt pana cand este caramelizata. Pregatiti o oala cu apa si sare si aduceti la fierbere. Adaugati bucatiile de rosii si saute pana acestea sunt moi, apoi puneti ansoa, usturoiul, enibahar si continuati inca un minut. Turnati vinul alb, dupa 3-4 minute supa de legume si lasati inca 4-5 minute (la foc mic pe ochiul mare).
Fierbeti pastele de casa timp de 3 minute. Intre timp adaugati in tigaie broccoli, maslinele, busuioc, chili, sare si piper (de acum lasati pe foc sosul maxim 5 minute). Cand pastele sunt fierte strecurati acestea si puneti-le in tigaie si opriti focul. Adaugati smantana si sardinele (rupeti acesta in bucati) apoi amestecati. Portionati, stropiti cu putin ulei de masline extra virgin si garnisiti cu ceapa verde, parmezan razalit si optional cu extra chili. 

*Daca aveti paste cumparate fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet dar stingeti sosul intre timp. Incalziti acesta din nou cu 3 minute inainte ca tagliatellele sa fie gata.

Portii: 4






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu