joi, 7 februarie 2013

Focaccia cu Ceapa Rosie si Gouda

Ingrediente:
  • 200 ml apa calda (aproximativ 38-40 C) 
  • 20 g drojdie proaspata (sau 1 1/2 lingurita drojdie ganulata activa) 
  • 1 lingurita zahar 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita ulei de masline extra virgin 
  • 350 g faina de grau alba 
  • 1/2 lingurita praf de copt 
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • sare kosher sau maldon 
  • piper proaspat macinat 
  • 1 lingurita salvie uscata sau 2 lingurita salvie verde taiata fin 
  • 1 ceapa mare rosie (1/2 taiata bucati mici si 1/2 taiata pestisori) 
  • 50 g gouda razalita 

Mod de preparare:
Puneti drojdia proaspata cu apa calda intr-o cana si amestecati ca aceasta sa se topeasca (daca e uscata lasati deoparte 15 minute). Intr-un bol puneti faina. Adaugati peste drojdie sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecati apoi turnati peste faina. Formati intr-un alauat iar cand toata faina e absorbita transferati pe o suprafata. Presarand faina doar daca este necesar si framantati aceasta 7-8 minute. Puneti aluatul intr-un bol cu putin ulei de masline, ungeti acesta si lasati acoperit 40 de minute. Puneti aluatul inapoi pe suprafata, apasati-l, imprastiati ceapa taiata marunt, putin salvie apoi framantati usor pana distribuiti acestea prin aluat. Intindeti apoi intr-un cerc de diametrul unei tavi rotunde. Daca tava e de teflon acoperiti cu folie de aluminiu. Puneti aluatul in tava, acoperiti si lasati deoparte 30 de minute. Dupa ce a trecut timpul cu degetul apasati usor si faceti gauri (de aproximativ 2 cm). Acoperiti si mai lasati inca 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Turnati deasupra lingura de ulei de masline, presarati branza, ceapa pestisori, sarea, piper si salvie. Coaceti 25-30 de minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi. 

* Personal imi place ceapa care se pune deasupra focacciei mai subtire sa fie mai uscata dar daca doriti taiati-o mai gros.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu