miercuri, 6 februarie 2013

Supa de Salata cu Zer


Pentru zer:
  • 1.5 l lapte 
  • 1/2 cana smantana (24-30% grasime)
  • 3 linguri otet de vin alb sau de mere
  • 1/2 lingurita sare
Pentru supa:
  • 40 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate marunt
  • 1 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/4 lingurita cimbru 
  • 500 ml supa concentrat de pui/legume (ajustati dupa plac)
  • 2 capatane salata verde spalate si taiate dupa plac 
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 lingurite marar verde (sau mai mult dupa plac) 
  • piper negru si alb proaspat macinat
Mod de preparare:
Aduceti inre-o oala pe foc mic laptele cu smantana la o temperatura de 74 C. Luati de pe foc si adaugati otetul. Amestecati 2 minute apoi puneti sarea si continuati inca 1 minut. Lasati apoi deoparte 10 minute. Strecurati apoi printr-o strecuratoare fina sau tifon.
Intr-o oala topiti untul si caliti ceapa cu sarea grunjoasa la foc mic 25-30 de minute (este imporanat ca aceasta sa fie caramelizata). Puneti morcovul si mai caliti inca 5 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul, amestecati si lasati inca 1 minut dupa care turnati zerul si supa de pui. Aduceti la o fierbere lenta dupa care puneti salata, ceapa verde, mararul apoi asezonati cu piper si sare daca mai este nevoie. Dupa 8-10 minute stingeti supa. Optional serviti cu putina smantana. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu