duminică, 17 martie 2013

Chec Dulce cu Faina de Porumb


Imi place foarte mult acest chec. Este satios, usor, rapid de facut si relativ delicios. Personal imi place sa il servesc cu miere sau sirop de artar si lapte cald.

Ingrediente:
  • 130 g faina de grau alba 
  • 130 g faina de porumb 
  • 120 g zahar muscovado sau demerara 
  • 3 1/2 lingurite praf de copt 
  • 1 lingurita sare de mare fina 
  • 1 ou ecologic 
  • 250 ml lapte integral 
  • 80 ml ulei de samburi de struguri 
  • 3 linguri extract de vanilie 
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Intr-un bol cu telul amestecati fainele, praful de copt sarea si zaharul. In alt bol bateti putin oul dupa care adaugati laptele, uleiul si extractul de vanilie. Amestecati bine dupa care inglobati ingredientele uscate. Ungeti cu putin ulei o tava termorezistenta rotunda standard sau triunghiulara. Turnati amestestecul pentru chec si coaceti 25-30 de minute. Verificati ca o scobitoare inserata in mijloc sa iasa curata. Lasati apoi sa se raceasca cel putin la temperatura camerei dupa care portionati si serviti.
Puteti servi simplu, cu bautura calda preferata si/sau cu miere / unt / dulceata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu