joi, 21 martie 2013

Desert Molten Lava


Acesta este un desert simplu, usor de facut si delicios. Reteta traditionala nu contine faina dar imi place mai mult acel chec subtire care se formeaza pe margini cand adaug o cantitate mica facand ca acesta sa aiba atat textura cat si gustul asemanator unor negrese. Puteti servi simplu, cu inghetata, frisca sau cu fructe proaspete. Personal imi place sa il servesc si simplu doar cu cacao deasupra. Este considerat un afrodisiac atunci cand este servit cu capsune.

Ingrediente:
  • 110 g ciocolata neagra intre 70-80% (fara lecitina sau grasimi vegetale) 
  • 110 g unt nesarat (82%) 
  • 4 oua ecologice 
  • 120 g zahar muscovado sau demerara 
  • 2 linguri extract de vanilie 
  • 70 g faina de grau alba 
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230 C (gaz 8 ).
Intr-un bol termorezistent pe o baie de abur topiti ciocolata si untul apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul bateti ouale, zaharul si extractul de vanilie. Indeajuns doar sa incorporati bine zaharul. Turnati amestecul de ciocolata peste acestea si amestecati. Cerneti faina dupa care inglobati usor si aceasta cu restul de ingrediente. Ungeti 4 forme (cu fund) sau boluri mici termorezistente cu putin unt sau ulei de sambure de struguri. Puneti o folie de aluminiu intr-o tava. Impartiti amestectul in mod egal in boluri, aranjati-le pe tava apoi tineti la cuptor intre 8-10 minute. Scoateti-le si lasati sa se raceasca aproximativ 5 minute dupa care puneti o farfurie pe fiecare bol si rasturnati acestea. Desertul ar trebui sa iasa fara probleme dar daca dintr-un motiv sau altul nu reusiti ajutati-va cu o lingura (daca e bol) sau un cutit desprinzand de pe marginile. Cerneti putina cacao deasupra si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.

Portii: 4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu