miercuri, 20 martie 2013

Spaghete cu Branza, Usturoi si Ansoa


Aceasta este o reteta simpla, usor de facut si gustoasa. Eu am folosit o combinatie de branza de oaie si gouda care mi-a placut foarte mult. Puteti inlocui acestea cu branza preferata.

Ingrediente:
  • un praf de sare grunjoasa
  • 200 g spaghete
  • 20 g unt (80-82%)
  • 20 ml ulei de susan (sa nu fie prajit)
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 file ansoa taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi potriviti taiati marunt
  • 3 boabe de enibahar zdrobite marunt
  • 30 g branza de oaie rasa 
  • 50 g gouda rasa 
  • un praf mic de nucsoara rasa fin
  • piper proaspat macinat
  • Parmigiano Reggiano ras fin
  • un praf mic de chili cayenne sau fulgi de ardei iute 
Mod de preparare:
Aduceti o oala cu apa si un praf de sare de mare grunjoasa la fierbere. Puneti pastele si lasati acestea pana cand sunt al dente. Intre timp intro tigaie la foc mic topiti untul, puneti ansoa si ceapa verde. Dupa 2 minute adaugati usturoiul si enibahar iar dupa alte 2 minute luati de pe foc. Strecurati pastele rezervand 90 ml din apa. Puneti acestea in tigaie cu apa, branza de oaie, gouda si nucsoara. Puneti pe flacara minima pentru cateva secunde amestecand continuu pentru ca branza sa se topeasca. Luati de pe foc, asezonati dupa gust, portionati si presarati fulgi de chili, parmezan si optional arpagic taiat marunt.

Portii: 2


Un comentariu:

  1. O reteta care iti trece prin suflet inainte sa ajunga la stomac. Arome echilibrate si delicate care nu lasa nici un dubiu in legatura cu talentele acestui bucatar. A sosit timpul sa sterg praful de pe abonamentul la sala de fitness.

    RăspundețiȘtergere