sâmbătă, 25 mai 2013

Aloo Matar - Curry cu Mazare si Cartofi

O reteta vegetariana de curry specifica Pakistani si Punjabi.

Ingrediente:
  • 30 g unt nesarat 
  • 4 cepe verzi taiate marunt 
  • 1 lingurita de ghimbir ras fin 
  • 2 catei de usturoi ras fin 
  • 2 1/2 lingurite coriandru macinat 
  • 1/2 lingurita turmeric 
  • 1/2 lingurita chimen seminte 
  • 1/2 lingurite garam masala 
  • 1/4 lingurita sare (ajustati dupa plac) 
  • un praf de chili cayenne (ajustati dupa plac) 
  • 3 rosii taiate bucati 
  • 250 ml apa 
  • 700 g cartofi taiati dupa plac 
  • 350 g mazare proaspata sau inghetata 
  • frunze de coriandru taiate mediu pentru garnisire (mie nu imi place coriandru verde de aceea am folosit patrunjel verde) 
Mod de preparare:
Caliti la foc mic in unt ceapa aproximativ 10 minute. Puneti usturoiul, ghimbirul si mirodeniile. Dupa 1 minut adaugati rosiile. Caliti 3-4 minute, turnati apa iar cand aceasta ajunge la o fierbere lenta puneti cartofii. In functie de ce fel de cartofi aveti (noi sau vechi; eu am folosit noi) dupa 10 minute puneti mazarea (din nou in functie daca aceasta este proaspata sau inghetata; daca este inghetata puneti cand cartofii sunt aproximativ 80% fierti) si lasati sa fiarba la foc mic pana cand acestea sunt gata. Ajustati asezonarea si garnisiti cu frunze de coriandru si/sau fulgi de ardei iute.

Portii: 4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu