vineri, 24 mai 2013

Clafoutis cu Capsune


Aceasta reteta de clafoutis este delicioasa si puteti inlocui capsunele cu alte fructe dupa plac. Printre cele mai delicioase sunt cu cirese, piersici, caise, fragute sau afine.

Ingrediente:
  • 400 g capsune spalate
  • 30 g zahar brun pudra

  • 3 oua ecologice
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 20 g faina de grau alba
  • 50 g migdale macinate
  • 60 ml smantana (peste 25%) 
  • un praf mic de sare

  • 20 g unt nesarat
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare:
Puneti capsunele intr-un bol cu zaharul pudra (30 g) amestecati si lasati deoparte. Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4).  In alt bol cu telul amestecati restul de ingrediente (in afara de ultimele 2 ingrediente).  Ungeti cu unt o tava patrata de 18 cm sau o tava rotunda mica standard. Presarati zaharul brun. Turnati jumatate din aluat in tava.  Aranjati capsunele apoi amestecati sucul lasat de acestea cu restul de aluat. Turnati si acesta in tava apoi tineti la cuptor intre 30-40 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 20 de minute inainte de a servi.
Puteti servi simplu, cu frisca sau inghetata.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu