vineri, 24 mai 2013

Pastrav cu Mazare si Sos cu Vin Alb

Ingrediente:
  • 4 cepe verzi taiate marunt 
  • 35 g unt nesarat 
  • un praf de sare de mare fina 
  • 2 linguri faina de grau alba 
  • 60 ml vin alb 
  • 250 ml lapte integral 
  • un varf de cutit se nucsoara proaspat rasa 
  • piper negru proaspat macinat 
  • 1/4 lingurita cimbru verde de camp 
  • un praf mic de chili cayenne (ajustati dupa plac) 
  • 2 linguri smantana cu grasime de peste 30% 

  • 4 pastravi proaspeti curatiti, spalati si uscati (optional pastrati capul) 
  • sare si piper negru proaspat macinat 
  • ulei de masline 
  • 200 g mazare verde spalata 
  • 20 g unt nesarat 

Mod de preparare:
Intr-o cratita caliti in unt la foc mic ceapa cu sarea aproximativ 10 minute. Puneti faina si dupa 1-2 minute turnati vinul. Cand acesta este absorbit turnati laptele. Cu telul amestecati pentru ingloba bine ingredientele dupa care puneti cimbrul, chili, nucsoara si ajustati asezonarea. Luati de pe foc, adaugati smantana si lasati deoparte.

Asezonati pestele pe ambele parti. Intr-o cratita aduceti la o fierbere lenta 1 l de apa cu putina sare. Prajiti pestii intr-o tigaie la foc mediu in putin ulei de masline pe ambele parti dupa plac. Fierbeti mazarea aproximativ 3-4 minute sau dupa plac apoi strecurati-o.
Portionati pestii, turnati sos peste acestia (optional garnisiti cu ardei iute sau fulgi de ardei chili) si putin unt peste mazare.

Portii: 4



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu