vineri, 19 aprilie 2013

Supa de Leurda cu Zer


Ingrediente:

  • 30 g untura de porc sau unt nesarat
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2.5 l zer (preferabil de casa)
  • 350 g leurda spalata si taiata dupa plac
  • 1 lingura marar verde taiat marunt (sau ajustati dupa plac)
  • piper negru proaspat macinat
  • 4 linguri smantana (peste 25%)
  • 2 galbenusuri 

Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita


Pentru aluat: 
  • 250 ml lapte integral cald (nu mai cald de 40 C) 
  • 25 g drojdie proaspata 
  • 1 lingurita zahar nerafinat 
  • 2 catei de usturoi 
  • 390 g faina de grau alba 
  • 1 lingurita sare de mare fina 
  • 30 g unt nesarat (82%) topit ; lasati sa se raceasca putin inainte de a il pune 
Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella de bivolita taiata sau rupta bucati 
  • 200 g chorizo proaspat taiat marunt si prajit dupa plac (puteti inlocui dupa plac cu sunca sau alt carnati) 
  • piper proaspat macinat 
  • sare de mare fina dupa gust 

Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata


Pentru umplutura:
  • 600 g mere curatite si taiate felii 
  • sucul de la o 1/2 de lamaie proaspat stors 
  • sucul de la o 1/2 de portocala proaspat stors 
  • 30 g unt nesarat (82%) 
  • 1 bat subtire de scortisoara proaspat macinat 
  • 3 boabe de enibahar proaspat macinate 
  • 2 cuisoare proaspat macinate 
  • 100 g zahar nerafinat 

  • 250 g mascarpone 

luni, 15 aprilie 2013

Leurda Scazuta cu Ou


Leurda este printre preferatele mele. Este foarte sanatoasa, delicioasa si trebuie profitat la maxim cand aceasta este in sezon. Desi aceasta metoda de a o prepara traditional este facuta cu spanac mie imi place mai mult aceasta reteta cu leurda. 

Ingrediente:
  • 60 g unt nesarat ( 82 %) 
  • un praf de sare grunjoasa 
  • 2 cepe taiate marunt 
  • 2 linguri de faina de grau alba 
  • 600 ml lapte integral 
  • un praf mic de nucsoara 
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt 
  • 300 g leurda spalata si taiata dupa plac 
  • piper negru proaspat macinat