Acesta este preferatul meu desert cu mere. Nu va lasati inselati de aspectul rustic si dezordonat al acestei tarte, este foarte delicioasa. Pare a fi mult de lucru dar e mai mult in teorie.
Pentru sos caramel:
- 220 g zahar ecologic
- 80 g unt (80-82% grasime)
- 125 ml smantana (20% grasime)
- 1/4 lingurita sare kosher sau de mare medie
Pentru aluat:
- 105 g faina de grau alba
- 1/9 lingurita praf de copt
- 1/9 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare de mare fina
- 76 g unt foarte rece taiat bucati mici
- 40 ml apa foarte rece
Pentru umplutura:
- 50 g unt nesarat
- 1/2 cana zahar brun muscovado sau demerara
- 1 lingurita scortisoara praf (pentru un gust maxim macinati 3/4 de bat mare de scortisoara)
- 1/2 lingurita cuisoare praf (sau macinati 3-4 cuisoare)
- 1/4 lingurita enibahar praf (sau macinati 2 boabe de enibahar)
- 6-7 mere mijlocii decojite si cotorul scos