vineri, 10 mai 2013

Ciorba cu Loboda si Pastrama de Oaie


Ingrediente:

  • 2 cepe taiate marunt 
  • 40 g unt nesarat 
  • 1 praf de sare grunjoasa 
  • 1 morcov taiat bucati dupa plac 
  • 150 g pastrama de oaie taiata bucati dupa plac 
  • 1 fir de usturoi verde (intreg) taiat marunt ; echivalentul a 2 catei de usturoi 
  • 2.5 l de apa 
  • 450 g loboda spalata si taiata dupa plac 
  • 1 lingura de marar verde taiat marunt (ajustati dupa plac) 
  • 250 ml jintuiala (sau lapte acru) 
  • 80 g smantana grasa (intre 25-30%) 
  • piper negru proaspat macinat 

Ciorba cu Legume, Orez, Taietei din Orez si Peste


Ingrediente:
  • 500 g capete de peste 
  • 2 frunze de dafin 
  • 4 boabe de piper verde 
  • 4 boabe de piper negru 
  • 2 boabe de enibahar 

  • 2 cepe taiate marunt 
  • 30 g unt nesarat 
  • 1 lingura ulei de masline 
  • 2 morcovi taiati bucati mici 
  • 1/2 pastranac taiat bucati mici 
  • o lingura de telina radacina taiata bucati mici 
  • 300 ml sos de rosii 
  • 1/2 lingurita cimbru (preferabil de camp) 
  • 1 lingura leustean verde taiat marunt 
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt 
  • sare grunjoasa dupa gust 
  • 70 g orez jasmine 
  • 50 g taietei de orez subtiri (vermicelli)