sâmbătă, 9 martie 2013

Flapjacks cu Ciocolata


Acest desert a devenit unul dintre preferatele mele deoarece este delicios, usor si relativ repede de facut. Reteta a fost publicata pe Chocablog si din moment ce am vazut-o mi-a starnit curiozitatea la fel de mult cat si bucuria de face acest dulce. Pentru cei care cunosc acest produs din comert trebuie sa stie ca aveti probabil 1% sanse sa gasiti ceva care sa nu contine aditivi. Puteti folosi si ciocolata cu lapte sau ciocolata alba doar sa ajustati cantitatea de zahar.

Ingrediente:
  • 150 g ciocolata neagra (70-80% fara lecitina sau grasimi vegetale) 
  • 150 g unt nesarat (82%) 
  • 175 g zahar muscovado 
  • 3 lingurite extract de vanilie 
  • 250 g fulgi de ovaz (de marime medie) 

Crap Marinat


Aceasta postare este mai mult un mod si o reteta pentru ingredientele pe care le folosesc cand gatesc peste proaspat. Este printre preferatele combinatii pentru marinare. Puteti ajusta cantitatea de ingrediente in functie la cat de mare este pestele sau dupa plac. De data aceasta am folosit un crap oglinda care a cantarit 2 kg dar merge foarte bine si cu pastrav sau cod.

Pentru marinare:
  • 6 boabe de piper negru 
  • 2 boabe de piper alb 
  • 10 boabe de ienupar 
  • 5 boabe de enibahar 
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru 

miercuri, 6 martie 2013

Mancare de Fasole cu Vanata

Ingrediente:
  • 300 g fasole alba mare (puneti aceasta la inmuit cu cel putin 8 ore inainte)
  • 2 foi de dafin
  • 4 boabe de piper
  • 1 catel de usturoi zdrobit sau taiat felii
  • 1 crenguta mica de cimbru uscat

  • 20 g unt (intre 80-82%)
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 cepe taiate marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 morcovi rasi fin

marți, 5 martie 2013

Risotto cu Spanac si Trambita Piticului

Ingrediente:
  • 20 g trambita piticului deshidratate
  • 900 ml supa de pui / legume
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 cepe taiate marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 catei de usturoi razaliti fin
  • un praf de enibahar
  • 300 g orez arborio
  • 60 ml vin alb
  • 20 g Parmigiano Regiano ras fin
  • piper proaspat macinat
  • 100 g spanac verde spalat si taiat dupa plac

Salata de Spanac cu Urzici, Feta si Polen


Daca sunteti pregatite pentru o salata de primavara de detoxifiere nutritiva, satioasa si maiales sanatoasa atunci va prezint aceasta reteta care imi place foarte mult. Ajustati cantitatiile dupa plac iar daca nu folositi polen in dieta dumneavoastra sau sunteti alergici puteti sa lasati deoparte.

Ingrediente:
  • 100 g urzici tinere spalate bine si uscate 
  • sucul proaspat stors de la o lamaie 
  • 200 g spanac verde spalat si uscat 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • 30 ml ulei de alune de padure 
  • 60 ml ulei de masline extra virgin 
  • 1 catel de usturoi ras fin 
  • sare de mare si piper proaspat macinat 
  • 1 lingura sirop de artar (preferabil grad A) 
  • 30 g arpagic taiat marunt 
  • 4 linguri de seminte de floarea soarelui 
  • 60 g feta 
  • polen dupa plac 

luni, 4 martie 2013

Oua cu Hribi, Chorizo si Rosie


Ingrediente:
  • 10 g hribi deshidratate 
  • 50 ml apa fierbinte 
  • 50 g chorizo proaspat taiat bucati (puteti inlocui cu bacon sau carnatii preferati) 
  • 1 rosie taiata in jumatate 
  • 1 lingura ulei de masline 
  • 6 oua ecologice la temperatura camerei 
  • 40 g unt nesarat 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • 1 lingura arpagic taiat marunt (chives) 

duminică, 3 martie 2013

Pate din Somon Afumat cu Mascarpone


Imi place foarte mult acest pate. Este delicios, usor de facut si poate fi un excelent aperitiv sau meniu principal alaturi de o salata.

Ingrediente:
  • 100 g somon afumat 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • un praf de piper proaspat macinat 
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt 
  • 30 g arpagic (chives) taiat marunt 
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors 
  • un praf mic de enibahar 
  • 150 g mascarpone la temperatura camerei 
  • un praf mic de chili cayene pentru decorare 

Cartofi cu Sare in Stil Canarian


   Astazi va introduc una dintre aperitivele mele preferate ale insulelor Canare. Am avut ocazia sa degust aceasta reteta de cartofi numita 'papas arrugadas' dar si versiunea cu cartofi negrii, sub numele de 'pappas negras' . Sunt foarte simpli de facut si relativ gustosi. Traditional se servesc ca o garnitura sau ca aperitiv cu o optiune de doua sosuri, rosu si verde. Eu nu sunt un fan al chimenului (care este un ingredient de baza) si nici al coriandrului verde sau paprika afumata. De aceea eu ii folosesc la garnitura asa cum adesea am mancat si acolo sau cu versiunea mea Mojo Verde.