luni, 15 aprilie 2013

Leurda Scazuta cu Ou


Leurda este printre preferatele mele. Este foarte sanatoasa, delicioasa si trebuie profitat la maxim cand aceasta este in sezon. Desi aceasta metoda de a o prepara traditional este facuta cu spanac mie imi place mai mult aceasta reteta cu leurda. 

Ingrediente:
  • 60 g unt nesarat ( 82 %) 
  • un praf de sare grunjoasa 
  • 2 cepe taiate marunt 
  • 2 linguri de faina de grau alba 
  • 600 ml lapte integral 
  • un praf mic de nucsoara 
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt 
  • 300 g leurda spalata si taiata dupa plac 
  • piper negru proaspat macinat 
Mod de preparare:
Caliti ceapa in unt cu praful de sare la foc mix aproximativ 20-25 de minute. Puneti faina, amestecati si lasati un minut. Turnati laptele, puneti nucsoara si mararul. Amestecati continuu iar cand sosul s-a ingrosat adaugati leurda si mai lasati 4-5 minute la foc mic apoi luati deoparte. Ajustati asezonarea si serviti cu ou prajit si optional bacon sau putina slanina prajita (daca nu optati pentru o varianta vegetariana). 

Portii: 4





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu