Leurda este printre preferatele mele. Este foarte sanatoasa, delicioasa si trebuie profitat la maxim cand aceasta este in sezon. Desi aceasta metoda de a o prepara traditional este facuta cu spanac mie imi place mai mult aceasta reteta cu leurda.
Ingrediente:
- 60 g unt nesarat ( 82 %)
- un praf de sare grunjoasa
- 2 cepe taiate marunt
- 2 linguri de faina de grau alba
- 600 ml lapte integral
- un praf mic de nucsoara
- 1 lingurita marar verde taiat marunt
- 300 g leurda spalata si taiata dupa plac
- piper negru proaspat macinat
Caliti ceapa in unt cu praful de sare la foc mix aproximativ 20-25 de minute. Puneti faina, amestecati si lasati un minut. Turnati laptele, puneti nucsoara si mararul. Amestecati continuu iar cand sosul s-a ingrosat adaugati leurda si mai lasati 4-5 minute la foc mic apoi luati deoparte. Ajustati asezonarea si serviti cu ou prajit si optional bacon sau putina slanina prajita (daca nu optati pentru o varianta vegetariana).
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu