vineri, 22 februarie 2013

Porridge cu Fructe si Sirop de Artar

Aceasta este preferata mea reteta de porridge. Imi place sa servesc in special la micul dejun doarece face o gustare copioasa dar in acelasi timp este satioasa si maiales sanatoasa. Combinatia de fructe acrisoare cu dulceata bananelor si a siropului de artar pentru mine da un rezultat perfect gustului meu. Topping-ul il puteti diversifica dupa plac (puteti adauga stafide, mac, diferite alune, seminte, nucsoara, scortisoara, ...).

Ingrediente: 
  • 120 g fulgi de ovaz (marime medie) 
  • 600 ml lapte integral 
  • un praf de sare de mare sau roz fina 
  • 100 g fructele acrisoare inghetate zdrobite marunt intr-un blender (au am avut capsune si zmeura) 
  • 3 frunze de menta proaspata (pulsati acestea cu fructele inghetate) 
  • 1 banana taiata felii 
  • sirop de artar grad A (puteti pune si miere daca va place) 

Maki Sushi cu Somon Afumat, Avocado si Castraveti

Ingredientele pentru orez trebuie respectate cu strictete.

Pentru orez: 
  • 580 g orez cu bob rotund
  • 780 ml apa
  • 110 ml otet de orez alb 
  • 50 g zahar ecologic
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
Pentru umplutura: 
  • 7 foi nori
  • 1 avocado taiat bastonase subtiri
  • 3 castraveti mici sau 1/2 castravete englezesc taiati bastonase subtiri
  • 500 g somon afumat
  • wasabi 
  • sos de soia ecologic pentru servire

joi, 21 februarie 2013

Extract de Vanilie


Cum imi place vanilia foarte mult in retete acesta poate deveni costisitoare daca cumparati de calitate din comert. De cand am incercat aceasta metoda vreau sa spun ca niciodata nu am sa mai cumpar extract de vanilie. Procesul dureaza 6 saptamani pana la prima folosire dar se merita.

Ingrediente:
  • 10 pastai de vanilie (de calitate superioara; exemplu grad A Bourbon-Madagascar) 
  • 500 ml vodka (calitate inferioara dar sa fie de o concentratie de 40%) 

Legume cu Taitei si Sos Dulce - Acrisor


Ingrediente:
  • 45 ml ulei de masline 
  • 2 morcovi taiati bastonase subtiri 
  • 200 g varza taiata fin 
  • 1 dovlecel injumatatit apoi taiat felii de aproximativ 0.5 cm 
  • 3 cepe verzi taiate marunt (pastrati o lingura pentru garnisire) 
  • 1 ardei chili taiat felii subtiri (scoateti semintele si membrana) 
  • 30 g ghimbir taiat marunt 
  • 1 catel de usturoi taiat marunt 
  • 1 lingurita coriandru praf 

Chai

Acest ceai este specific Indiei cu un gust deosebit care i-a conferit o recunoastere mondiala. Indeosebi il fac in sezonul rece, imi place foarte mult si este un adevarat deliciu pentru iubitorii de ceai (nu infuzie).

Pentru 1 l de ceai. 
  • 4 pastai de cardamom verde 
  • 2 boabe de enibahar 
  • 2 anason stelat 
  • 8 cuisoare 
  • 1 lingura ghimbir razalit 
  • 3 linguri zahar nerafinat 
  • 500 l apa 
  • 500 ml lapte integral 
  • 2 lingurite ceai negru vrac (Assam, English breakfast sau ceai negru African) 
Mod de preparare:

Zdrobiti in mojar boabele de enibahar si cardamom. Puneti-le intr-o cratita impreuna cu anason stelat, ghimbir, cuisoare, zahar si apa. Fierbeti acestea lent 4-5 minute. Adaugati laptele si aduceti din nou la o fierbere lenta. Puneti ceaiul si mai lasati 3 minute. Luati de pe foc si strecurati. Adesea servesc acest ceai alaturi de scones sau biscuiti. 

miercuri, 20 februarie 2013

Burger cu Piept de Curcan si Dovlecel


Pentru marinat: 
  • 250 g piept de curcan taiat bucati mici 
  • 2 cepe verzi taiate marunt 
  • 2 catei de usturoi taiati marunt 
  • 1 lingurita sos soia ecologic 
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire 
  • 1/4 ardei chili taiat marunt (semintele si membranele scoase) 
  • un praf de cimbru uscat 
  • 45 ml ulei de masline extra virgin 
  • un praf de enibahar 
  • 5 frunze de menta proaspata taiate marunt 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 

duminică, 17 februarie 2013

Tarte cu Broccoli, Feta si Pui Marinat cu Cajun


Pentru pui: 
  • 300 g piept de pui taiat fasii cu o grosime intre 2-3 cm 
  • 1 lingura ghimbir razalit fin 
  • 2 catei mici de usturoi razaliti fin 
  • 1 lingura amestec cajun 
  • 30 ml ulei de masline 
  • 20 ml ulei de alune de padure 
Pentru aluat: 
  • 330g faina de grau alba 
  • 75 ml ulei de masline extra virgin 
  • 1 lingurita sare 
  • 75 ml apa calda (max 40C) 
  • 2 oua ecologice 

Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice


Pentru crusta: 
  • 120 g faina de grau alba 
  • 1/9 lingurita praf de copt 
  • 1/9 lingurita bicarbonat de sodiu 
  • 1/4 lingurita sare de mare fina 
  • 75 g unt foarte rece taiat bucati mici 
  • 40 ml apa foarte rece 
Pentru sos: 
  • 100 g zahar nerafinat 
  • 3 oua ecologice 
  • 30 ml suc de lamaie proaspat stors 
  • 30 ml suc de limeta proaspat stors 
  • 80 ml suc de portocala proaspat stors 
  • 60 g unt nesarat (82%) 
  • 1 fructul pasiunii