Acest ceai este specific Indiei cu un gust deosebit care i-a conferit o recunoastere mondiala. Indeosebi il fac in sezonul rece, imi place foarte mult si este un adevarat deliciu pentru iubitorii de ceai (nu infuzie).
Pentru 1 l de ceai.
- 4 pastai de cardamom verde
- 2 boabe de enibahar
- 2 anason stelat
- 8 cuisoare
- 1 lingura ghimbir razalit
- 3 linguri zahar nerafinat
- 500 l apa
- 500 ml lapte integral
- 2 lingurite ceai negru vrac (Assam, English breakfast sau ceai negru African)
Mod de preparare:
Zdrobiti in mojar boabele de enibahar si cardamom. Puneti-le intr-o cratita impreuna cu anason stelat, ghimbir, cuisoare, zahar si apa. Fierbeti acestea lent 4-5 minute. Adaugati laptele si aduceti din nou la o fierbere lenta. Puneti ceaiul si mai lasati 3 minute. Luati de pe foc si strecurati. Adesea servesc acest ceai alaturi de scones sau biscuiti.