vineri, 19 aprilie 2013

Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita


Pentru aluat: 
  • 250 ml lapte integral cald (nu mai cald de 40 C) 
  • 25 g drojdie proaspata 
  • 1 lingurita zahar nerafinat 
  • 2 catei de usturoi 
  • 390 g faina de grau alba 
  • 1 lingurita sare de mare fina 
  • 30 g unt nesarat (82%) topit ; lasati sa se raceasca putin inainte de a il pune 
Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella de bivolita taiata sau rupta bucati 
  • 200 g chorizo proaspat taiat marunt si prajit dupa plac (puteti inlocui dupa plac cu sunca sau alt carnati) 
  • piper proaspat macinat 
  • sare de mare fina dupa gust 

Inainte de coacere:
  • 750 ml apa calda 
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu 
  • 20 g unt topit (80-82%) 
  • fleur de sel sau sare Maldon (optional) 
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol mic laptele cald, usturoiul, drojdia sfarmata si zaharul. Amestecati pana se dizolva drojdia apoi lasati deoparte 5 minute. Intr-un bol mai mare amestecati faina si sarea. Puneti untul peste lapte apoi turnati acestea peste faina. Cu o furculita formati un aluat dupa care transferati pe o suprafata. Framantati 7 minute. Veti obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Daca mai este nevoie presarati doar cate un praf mic de faina in timpul framantarii. 
Puneti aluatul in bol, ungeti cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati intr-un loc cald pana cand s-a dublat, intre 1 h si 1:30 h. Preincalziti cuptorul la 200 C (gaz 6). Asezati intr-o tava foaie de copt sau folie de aluminiu. Intr-un bol cu diametrul mare sau intr-un vas puneti apa si bicarbonatul de sodiu. 
Presarati putina faina pe suprafata si impartiti aluatul in jumatate. Intindeti fiecare la o lungime de 50 cm si o latime intre 16-18 cm. Puneti jumatate din mozzarella si chorizo. Asezonati apoi rulati incercand sa sigilati cat de bine. Puneti acesta in vasul cu apa si lasati aproximativ 30 de secunde. Scoateti si taiati acesta in bucati de aproximativ 4-5 cm. Asezati-le in tava, ungeti cu unt topit deasupra si optional presarati putina sare. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de aluat apoi coaceti pana cand au o culoare auriu inchis, aproximativ 20 minute.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu