joi, 21 martie 2013

Shortcake cu Frisca, Mascarpone si Capsune


Acesta este preferatul meu tort cu fructe. Imi place foarte mult si intodeauna am impresionat invitatii cu acest dulce. Are un aspect rustic dar este delicios.

Pentru blat:
  • 285 g faina de grau alba 
  • 2 1/2 lingurite praf de copt 
  • 1/4 lingurita sare 
  • 2 linguri zahar nerafinat 
  • 75 g unt nesarat (82%) taiat bucati mici 
  • 1 ou ecologic 
  • 160 ml lapte integral 

Sprot cu Mirodenii


Aceasta este o reteta pentru sprot care imi place tare mult. Acesti pestisori adesea sunt lasati deoparte. Sunt mult mai sanatosi decat alti pesti (mai mari) si sunt deliciosi. Intradevar au nevoie de putina migaleala (daca trebuie sa ii cureti) dar rezulatul final rasplateste peste masura. Serviti-i cu sosul si garnitura preferata.

Pentru 4 portii:
  • 1 kg sprot 
  • sucul de la o lamaie proaspat stors 
Pentru marinare:
  • 1 lingura cimbru verde 
  • 1 ardei iute taiat felii (scoatei semintele si membrana daca nu doriti sa fie picant) 
  • 3 catei de usturoi taiati marunt 
  • 1 lingurita coriandru praf 
  • 1 ceapa verde taiata marunt 
  • 2 linguri de ulei de masline 

Desert Molten Lava


Acesta este un desert simplu, usor de facut si delicios. Reteta traditionala nu contine faina dar imi place mai mult acel chec subtire care se formeaza pe margini cand adaug o cantitate mica facand ca acesta sa aiba atat textura cat si gustul asemanator unor negrese. Puteti servi simplu, cu inghetata, frisca sau cu fructe proaspete. Personal imi place sa il servesc si simplu doar cu cacao deasupra. Este considerat un afrodisiac atunci cand este servit cu capsune.

Ingrediente:
  • 110 g ciocolata neagra intre 70-80% (fara lecitina sau grasimi vegetale) 
  • 110 g unt nesarat (82%) 
  • 4 oua ecologice 
  • 120 g zahar muscovado sau demerara 
  • 2 linguri extract de vanilie 
  • 70 g faina de grau alba 

miercuri, 20 martie 2013

Spaghete cu Branza, Usturoi si Ansoa


Aceasta este o reteta simpla, usor de facut si gustoasa. Eu am folosit o combinatie de branza de oaie si gouda care mi-a placut foarte mult. Puteti inlocui acestea cu branza preferata.

Ingrediente:
  • un praf de sare grunjoasa
  • 200 g spaghete
  • 20 g unt (80-82%)
  • 20 ml ulei de susan (sa nu fie prajit)
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 file ansoa taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi potriviti taiati marunt
  • 3 boabe de enibahar zdrobite marunt
  • 30 g branza de oaie rasa 
  • 50 g gouda rasa 
  • un praf mic de nucsoara rasa fin
  • piper proaspat macinat
  • Parmigiano Reggiano ras fin
  • un praf mic de chili cayenne sau fulgi de ardei iute 

duminică, 17 martie 2013

Sandwich cu Branza de Oaie, Rosie si Ou


Prepar acest sandwich in special la micul dejun. Este copios, foarte satios, imi place foarte mult si poate fi usor diversificat.

Ingrediente:
  • 20 g unt 
  • 20 ml ulei de masline 
  • 4 felii de paine integrala sau alba (preferabil de casa) 
  • 70 g branza de oaie rasa fin 
  • 1 ceapa verde taiata marunt 
  • 1 rosie taiata felii 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • 1 catel de usturoi ras fin 
  • 2 oua ecologice 

Chec Dulce cu Faina de Porumb


Imi place foarte mult acest chec. Este satios, usor, rapid de facut si relativ delicios. Personal imi place sa il servesc cu miere sau sirop de artar si lapte cald.

Ingrediente:
  • 130 g faina de grau alba 
  • 130 g faina de porumb 
  • 120 g zahar muscovado sau demerara 
  • 3 1/2 lingurite praf de copt 
  • 1 lingurita sare de mare fina 
  • 1 ou ecologic 
  • 250 ml lapte integral 
  • 80 ml ulei de samburi de struguri 
  • 3 linguri extract de vanilie