Ingrediente:
- 30 g untura de porc sau unt nesarat
- un praf de sare grunjoasa
- 2 cepe taiate marunt
- 2.5 l zer (preferabil de casa)
- 350 g leurda spalata si taiata dupa plac
- 1 lingura marar verde taiat marunt (sau ajustati dupa plac)
- piper negru proaspat macinat
- 4 linguri smantana (peste 25%)
- 2 galbenusuri
Intr-o oala caliti ceapa cu sare in untura aproximativ 25 de minute pe foc mic. Turnati zerul si aduceti la fierbere. Puneti leurda si mararul, lasati sa fiarba la foc mic 5 minute apoi luati de pe foc. Puneti intr-un bol smantana si galbenusurile, amestecati apoi turnati 2 polonice de supa. Amestecati din nou dupa care turnati peste supa. Ajustati asezonarea dupa gust si optional serviti cu extra smantana si putin suc de lamaie proaspat stors.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu