vineri, 19 aprilie 2013

Supa de Leurda cu Zer


Ingrediente:

  • 30 g untura de porc sau unt nesarat
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2.5 l zer (preferabil de casa)
  • 350 g leurda spalata si taiata dupa plac
  • 1 lingura marar verde taiat marunt (sau ajustati dupa plac)
  • piper negru proaspat macinat
  • 4 linguri smantana (peste 25%)
  • 2 galbenusuri 
Mod de preparare:
Intr-o oala caliti ceapa cu sare in untura aproximativ 25 de minute pe foc mic. Turnati zerul si aduceti la fierbere. Puneti leurda si mararul, lasati sa fiarba la foc mic 5 minute apoi luati de pe foc. Puneti intr-un bol smantana si galbenusurile, amestecati apoi turnati 2 polonice de supa. Amestecati din nou dupa care turnati peste supa. Ajustati asezonarea dupa gust si optional serviti cu extra smantana si putin suc de lamaie proaspat stors. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu