Pentru umplutura:
- 600 g mere curatite si taiate felii
- sucul de la o 1/2 de lamaie proaspat stors
- sucul de la o 1/2 de portocala proaspat stors
- 30 g unt nesarat (82%)
- 1 bat subtire de scortisoara proaspat macinat
- 3 boabe de enibahar proaspat macinate
- 2 cuisoare proaspat macinate
- 100 g zahar nerafinat
- 250 g mascarpone
- 5 albusuri ecologice
- 50 g zahar nerafinat
- 5 galbenusuri ecologice
- 70 g zahar nerafinat
- 1/4 lingurita sare de mare fina
- 1 lingura extract de vanilie
- 100 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
- 20 g cacao ecologica
- 100 g faina de grau alba
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa fin
- 70 g ciocolata amaruie intre 60-70% fara lecitina sau grasimi vegetale
- 70 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu lecitina)
Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional. Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente;
Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel.
In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire. Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala. Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.
Preincalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Aranjati o foaie de copt intr-o tava de aproximativ 40 cm x 30 cm. Intindeti uniform aluatul obtinut si coaceti aproximativ 13-14 minute. Pregatiti un prosop curat pe o suprafata. Rasturnati blatul obtinut pe prosop, desprindeti foaia de copt apoi rulati-l si lasati deoparte vreo 15-20 de minute. Desfaceti-l rulada cu grija si transferati-o pe o folie alimentata.
Cand merele sunt gata lasati sa se raceasca complet. Intindeti branza mascarpone pe blat (pe suprafata unde a fost foaia de copt) apoi merele deasupra. Rulati cu grija dupa care lasati deoparte.
Puneti ciocolata si smantana pe o baie de aburi. Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, luati vasul de pe aburi si continuati sa amestecati pana cand este bine incorporata cu smantana. Intindeti-o uniform pe rulada deasupra si pe margini, lasati sa se raceasca putin dupa care puneti in frigider pana cand ciocolata s-a intarit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu