sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cartofi si Morcovi in Unt de Gasca si cu Halloumi


Ingrediente:
  • un praf de sare grunjoasa
  • 500 g cartofi baby spalati bine
  • 3 morcovi 
  • 40 g untura de gasca
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 1/4 lingurita frunze de cimbru verde sau dupa gust
  • un praf mic de enibahar proaspat macinat
  • piper proaspat macinat
  • un praf de sare de mare 
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g halloumi taiata felii
  • rosii semiuscate in ulei de masline dupa plac

Chifle cu Faina de Hrisca si Cartofi


Ingrediente:
  • 130 g faina de grau alba 
  • 170 g faina de hrisca 
  • un praf de sare de mare fina 
  • 160 g cartofi fierti reci si rasi fin 
  • 25 g drojdie proaspata sfarmata 
  • 1 lingurita zahar 
  • 170 ml kefir sau iaurt subtire 
  • un ou batut 
  • seminte de dovleac sau altele dupa plac 

Trufe de Ciocolata cu Portocale


Indeajuns pentru aproximativ 20 de trufe.

  • 75 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori) sau smantana care are o grasime de 30% ; este important sa respectati aceste cerinte
  • 3 linguri miere
  • 120 g bucati ciocolata neagra intre 70-80 % (fara lecitina sau grasimi vegetale)
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 30 g unt nesarat (82%) la temperatura camerei
  • 3 linguri suc de portocale proaspat stors (45 ml)
  • un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa