- 4 felii de bacon taiate dupa plac
- 45 linguri ulei de masline extra virgin
- 2 linguri ulei de alune
- 1 ceapa verde taiata marunt
- 1 cana porumb dulce fiert
- 200 g broccoli bucati
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita mustar cu boabe intregi
- 1 lingurita cimbru verde taiat marunt
- 2 linguri busuioc verde taiat marunt
- un praf de sare mare
- 2 cani penne
- 2 linguri suc de lamaie proaspat stors (ajustati dupa gust)
- 40 g Parmigiano Reggiano ras
Mod de preparare:
Aduceti la fierbere o oala cu apa si un praf de sare mare pentru paste. Intr-o tigaie la foc mic caliti in ulei ceapa verde si bacon-ul. Puneti apoi porumbul si broccoli. Caliti inca 4-5 minute apoi adaugati mirodeniile, mustarul, asezonati si lasati deoparte. Puneti pastele in apa si fierbeti al dente dupa care strecurati-le si puneti acestea in tigaia cu ingredientele calite. Adaugati sucul de lamaie si parmezan. Amestecati si ajustati asezonarea dupa gust apoi portionati.
Portii: 2
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu