marți, 4 iunie 2013

Tocanita cu Ciuperci Vinetica si Vin Alb


Pentru un gust mai bogat folositi ciuperci de padure. Cele mai gustoase sunt vinetica, hribi sau ghebe.


Ingrediente:
  • 3 cepe taiate marunt
  • 40 g unt nesarat
  • un praf de sare grunjoasa
  • 1 morcov taiat felii dupa plac
  • 2 catei de usturoi rasi fin
  • 60 ml vin alb
  • 1 1/2 linguri faina de grau alba
  • 1 kg ciuperci vinetica curatate si taiate dupa plac
  • 600 ml lapte integral (ajustati in functie de cat sos doriti) 
  • 1 lingurita cimbru de camp verde taiat marunt
  • 70 ml smantana (intre 25-30 %)
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:
Caliti ceapa in unt cu sarea grunjoasa la foc mic 20 de minute. Puneti morcovul si mai lasati 5 minute. Adaugati usturoiul si faina iar dupa un minut vinul. Cand acesta a fost absorbit turnati laptele. Aduceti la fierbere lenta apoi puneti ciupercile si cimbrul. Cand ciupercile sunt fierte dupa plac, luati de pe foc si puneti smantana, patrunjelul si ajustati asezonarea. Serviti cu mamaliga sau o alta garnitura preferata. 

Portii: cel putin 4 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu