- 500 g cartofi taiati cuburi
- 200 g pastai galbene sau verzi taiate dupa plac
- un praf de sare
- 2 rosii taiate bucati
Dressing:
- 30 ml ulei de masline extra virgin
- 30 ml ulei de alune
- 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors (ajustati dupa gust)
- 1 lingurita mustar cu boabe intregi
- sare si piper negru dupa gust
- 1 catel de usturoi ras fin
- 1 lingura patrunjel taiat marunt
- 1 lingura cimbru verde taiat marunt
- fulgi de ardei chili dupa gust
Mod de preparare:
Aduceti 2 cratite cu apa si un praf de sare la fierbere. Puneti cartofii intr-una si pastaiile in cealalta. In functie de cel fel de pastai aveti sau cat de groase sunt, lasati sa fiarba intre 3-6 minute. Strecurati-le apoi tineti cateva secunde sub un jet de apa rece. Intr-un bol amestecati ingredientele pentru dressing.
Strecurati cartofii cand sunt fierti si transferati intr-un bol mai mare. Puneti pastaiile si dressing-ul, amestecati bine apoi adaugati si rosiile. Serviti simplu sau in loc de garnitura.
Portii: 2 ca meniu principal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu