vineri, 28 iunie 2013

Salata de Cartofi cu Pastai si Rosii

Ingrediente:

  • 500 g cartofi taiati cuburi 
  • 200 g pastai galbene sau verzi taiate dupa plac
  • un praf de sare
  • 2 rosii taiate bucati


Dressing:

  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 30 ml ulei de alune 
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors (ajustati dupa gust)
  • 1 lingurita mustar cu boabe intregi
  • sare si piper negru dupa gust
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • 1 lingura cimbru verde taiat marunt
  • fulgi de ardei chili dupa gust

Mod de preparare:
Aduceti 2 cratite cu apa si un praf de sare la fierbere. Puneti cartofii intr-una si pastaiile in cealalta. In functie de cel fel de pastai aveti sau cat de groase sunt, lasati sa fiarba intre 3-6 minute. Strecurati-le apoi tineti cateva secunde sub un jet de apa rece. Intr-un bol amestecati ingredientele pentru dressing.
Strecurati cartofii cand sunt fierti si transferati intr-un bol mai mare. Puneti pastaiile si dressing-ul, amestecati bine apoi adaugati si rosiile. Serviti simplu sau in loc de garnitura. 

Portii: 2 ca meniu principal


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu