joi, 24 ianuarie 2013

Chifle Integrale cu Migdale si Mac


Ingrediente:
  • 250 ml lapte cald (38-40°C) 
  • 125 ml apa calda (38-40°C) 
  • 2 1/4 lingurite drojdie activa granulata
  • 1 lingura miere
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 200 g faina de grau alba
  • 260 g faina de grau neagra 
  • 100g faina de secara
  • 3 linguri mac
  • migdale felii
  • 1 ou ecologic
Mod de preparare:
Intr-o cana mare puneti laptele, apa, drojdia si mierea. Amestecati bine si lasati sa stea 15 minute. Intr-un bol amestecati bine fainele, sarea si macul. Turnati amestecul cu drojdie, uleiul de masline si cu o furculita formati un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute presarand cate putina faina daca este necesar. Puneti ulei de masline intr-un bol mare, ungeti pe toate partile aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald 2 ore. Impartiti aluatul in 10 parti egale si formatile in bile. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand 3-4 cm intre ele. Acoperiti si mai lasati 10 minute. Preincalziti cuptorul la 190°C (gaz 5). Ungeti chiflele cu ou batut si presarati felii de migdale deasupra. Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca pe un gratar cel putin la temperatura camerei.

Portii: 10 chifle


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu