Ingrediente:
- 300 g faina de grau alba + pentru framantare
- 1 lingura drojdie activa granulata
- 30 g unt (80-82% grasime) topit la temperatura camerei + 30 g unt topit pentru uns
- 1 lingurita miere
- 150 ml apa calda (intre 40-42 °C)
- 1 lingurita turmeric (numit si curcuma)
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingurita sare fina de mare sau roz
Intr-o cana dizolvati in apa mierea si drojdia apoi lasati 15 minute. Intr-un bol cu telul amestecati bine faina, sare, turmeric si ghimbir. Faceti loc in mijloc si adaugati 30 g unt topit si apa cu drojdie. Cu o furculita incorporati bine formand un aluat moale si foarte lipicios.
Acoperiti cu un prosop sau folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore. Preincalziti cuptorul la 230 °C (gaz 8). Presarati faina pe o supafata, transferati aluatul si mai presarati faina deasupra acestuia apoi framantati usor 2 minute.
Acesta este inca lipicios si moale dar cum puteti presarand cate putina faina incercati sa lucrati cu el. Impartiti acesta in 4 parti aproximativ egale si formati in bile. Puneti o folie de aluminiu in tava. Ungeti folia cu putin din untul topit.
Intindeti fiecare direct in tava cu mana apasand intr-o forma ovala cu o lungime de 20-22 cm si aproximativ 10-12 cm latime. Lasati putin spatiu intre ele iar daca nu va incap acoperiti aluatul pe masa cu o folie de plastic.
Coaceti in cuptor 7-8 minute scoateti, intoarceti si ungeti si cealalta parte cu unt. Mai tineti inca 7-8 minute.
*Este o paine specifica regiunilor Indiene sau Pachistaneze.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu