Ingrediente:
- 500 g cartofi albi curatiti si taiati cuburi
- 40 g unt
- 1 praz
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1.5 l apa + 1 cub de legume/pui organic sau 1. 5 supa de legume/pui
- 1 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita maghiran
- un praf mic de ardei cayenne
- 500 ml lapte
- 2-3 linguri smantana
- 3 linguri cheddar razalit (sau cascaval)
- 1/2 broccoli spalat si taiat bucati (aproximativ 100-130 g)
- piper proaspat macinat
- sare de mare sau roz fina
- 2 felii bacon taiate marunt
Taiati marunt prazul, ceapele, morcovii si caliti acestea in unt la foc mic 10-15 minute cu putina sare. Adaugati cimbrul, maghiran, cartofii si apa. Aduceti la fierbere reduceti focul, acoperiti si lasati pana cand legumele sunt fierte. Prajiti bacon-ul intr-o tigaie cateva minute si lasati deoparte. Adaugati in supa laptele, broccoli si mai fierbeti 3-4 minute. Luati de pe foc puneti smantana si branza apoi mixati fin cu blenderul. Asezonati dupa gust si serviti cu putin bacon deasupra.
*Ajustati cu lapte cantitatea de lighid dupa plac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu