marți, 22 ianuarie 2013

Supa Crema de Cartofi cu Praz si Broccoli


Ingrediente:
  • 500 g cartofi albi curatiti si taiati cuburi 
  • 40 g unt
  • 1 praz 
  • 2 morcovi 
  • 2 cepe
  • 1.5 l apa + 1 cub de legume/pui organic sau 1. 5 supa de legume/pui
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita maghiran
  • un praf mic de ardei cayenne
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • 3 linguri cheddar razalit (sau cascaval) 
  • 1/2 broccoli spalat si taiat bucati (aproximativ 100-130 g) 
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 2 felii bacon taiate marunt
Mod de preparare:
Taiati marunt prazul, ceapele, morcovii si caliti acestea in unt la foc mic 10-15 minute cu putina sare. Adaugati cimbrul, maghiran, cartofii si apa. Aduceti la fierbere reduceti focul, acoperiti si lasati pana cand legumele sunt fierte. Prajiti bacon-ul intr-o tigaie cateva minute si lasati deoparte. Adaugati in supa laptele, broccoli si mai fierbeti 3-4 minute. Luati de pe foc puneti smantana si branza apoi mixati fin cu blenderul. Asezonati dupa gust si serviti cu putin bacon deasupra.

*Ajustati cu lapte cantitatea de lighid dupa plac.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu