sâmbătă, 2 februarie 2013

Salata de Icre de Crap

Salata de icre pe care v-o prezint este inspirata de reteta traditionala greceasca taramosalata de unde atat bulgarii cat si noi romanii am creat propriile noastre variante. Aceasta este varianta mea cu ingrediente adaugate dupa placul meu. Daca sunteti un fan al salatei de icre aceasta v-a fi si pe placul vostru.

Ingrediente: 
  • 60 ml lapte 
  • 100 g miez de paine alba de casa 
  • 50 g icre de crap sarate (sau alte icre preferate) 
  • 1/4 ceapa 
  • 1 catel de usturoi mic 
  • 30 ml suc de lamaie proaspat stors 
  • 150 ml ulei de masline extra virgin 
  • 1 galbenus ecologic sau de casa 
  • 1 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • piper negru proaspat macinat dupa plac 
Mod de preparare:
Intr-un bol inmuiati painea in lapte pana cand acesta este absorbit. Puneti apoi in blender impreuna cu restul de ingredientele in afara de uleiul de masline. Pulsati pana cand maruntiti acestea apoi adaugati treptat uleiul. Cand obtineti o pasta fina transferati intr-un bol de servire. Personal imi place acompaniat cu rosii sau castraveti.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu