sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cartofi si Morcovi in Unt de Gasca si cu Halloumi


Ingrediente:
  • un praf de sare grunjoasa
  • 500 g cartofi baby spalati bine
  • 3 morcovi 
  • 40 g untura de gasca
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 1/4 lingurita frunze de cimbru verde sau dupa gust
  • un praf mic de enibahar proaspat macinat
  • piper proaspat macinat
  • un praf de sare de mare 
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g halloumi taiata felii
  • rosii semiuscate in ulei de masline dupa plac
Mod de preparare:
Taiati cartofii in cuburi iar morcovii felii dupa plac. Aduceti o cratita cu apa si sarea grunjoasa la fierbere. Puneti legumele si lasati pana cand sunt fierte, apoximativ 90% apoi strecurati-le. Topiti untul de gasca intr-o tigaie de fier sau inox si puneti legumele. Prajiti dupa plac apoi puneti usturoiul, cimbrul si enibaharul. Lasati 1 minut dupa care asezonati dupa gust si luati deoparte. In alta tigaie puneti 1 lingurita de ulei de masline si prajiti branza halloumi dupa plac. Portionati legumele, puneti rosii deasupra si branza.

Portii: 2










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu