vineri, 10 mai 2013

Ciorba cu Loboda si Pastrama de Oaie


Ingrediente:

  • 2 cepe taiate marunt 
  • 40 g unt nesarat 
  • 1 praf de sare grunjoasa 
  • 1 morcov taiat bucati dupa plac 
  • 150 g pastrama de oaie taiata bucati dupa plac 
  • 1 fir de usturoi verde (intreg) taiat marunt ; echivalentul a 2 catei de usturoi 
  • 2.5 l de apa 
  • 450 g loboda spalata si taiata dupa plac 
  • 1 lingura de marar verde taiat marunt (ajustati dupa plac) 
  • 250 ml jintuiala (sau lapte acru) 
  • 80 g smantana grasa (intre 25-30%) 
  • piper negru proaspat macinat 
Mod de preparare:
Intr-o oala la foc mic caliti ceapa in unt cu sarea grunjoasa 20 de minute. Puneti bucatile de pastrama, morcov si mai lasati 5 minute. Adaugati usturoiul iar dupa 1 minut turnati apa si aduceti la fierbere. Cand bucatile se pastrama sunt fierte adaugati loboda si mararul. Dupa 5 minute luati oala de pe foc. Intr-un bol puneti jintuiala si smantana. Turnati 2 polonice de supa peste acestea si amestecati foarte bine. Puneti amestecul in oala apoi ajustati asezonarea. Optional serviti cu extra smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu