- 2 cepe taiate marunt
- 40 g unt nesarat
- 1 praf de sare grunjoasa
- 1 morcov taiat bucati dupa plac
- 150 g pastrama de oaie taiata bucati dupa plac
- 1 fir de usturoi verde (intreg) taiat marunt ; echivalentul a 2 catei de usturoi
- 2.5 l de apa
- 450 g loboda spalata si taiata dupa plac
- 1 lingura de marar verde taiat marunt (ajustati dupa plac)
- 250 ml jintuiala (sau lapte acru)
- 80 g smantana grasa (intre 25-30%)
- piper negru proaspat macinat
Intr-o oala la foc mic caliti ceapa in unt cu sarea grunjoasa 20 de minute. Puneti bucatile de pastrama, morcov si mai lasati 5 minute. Adaugati usturoiul iar dupa 1 minut turnati apa si aduceti la fierbere. Cand bucatile se pastrama sunt fierte adaugati loboda si mararul. Dupa 5 minute luati oala de pe foc. Intr-un bol puneti jintuiala si smantana. Turnati 2 polonice de supa peste acestea si amestecati foarte bine. Puneti amestecul in oala apoi ajustati asezonarea. Optional serviti cu extra smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu