miercuri, 26 iunie 2013

Muffins cu Zmeura, Capsune si Ciocolata Amaruie

Ingrediente:

  • 375 g faina de grau alba 
  • 4 lingurite praf de copt
  • un praf mic de sare de mare fina

  • 2 oua ecologice la temperatura camerei
  • 150 g zahar demerara
  • 50 g zahar muscovado
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 ml lapte integral la temperatura camerei
  • 110 g unt nesarat (82%) topit (lasati sa se raceasca la temperatura camerei)
  • 250 g capsune taiate bucati mici
  • 50 g zmeura
  • 50 g ciocolata amaruie (intre 60-80% si fara lecitina) maruntita

Mod de preparare:
Intr-un bol cu telul bateti ouale cu zaharul pentru 2-3 minute. Puneti apoi vanilia, laptele si untul. Inglobati si acestea apoi lasati deoparte. 
Incalziti cuptorul la 220 C (gaz 7). Ungeti tavile pentru muffins cu putin ulei de sambure de struguri. 
In alt bol amestecati bine faina cu praful de copt si sarea. Cand aveti si restul de ingrediente la indemana inglobati usor faina in lichide apoi adaugati ciocolata si fructele. Cu o paleta incorporati si acestea (incercati sa nu amestecati foarte mult) apoi distribuiti pana la nivel in forme. In functie de marimea formelor pentru muffins pe care le aveti poate v-a fi necesar sa le coaceti in 2 ture.

Pentru marime mare (din care va va iesi aproximativ 14) coaceti 5 minute la 220 C (gaz 7) apoi reduceti la 160 C (gaz 3) si mai lasati 20-25 de minute. 
Pentru marime medie coaceti 5 minute la 220 C (gaz 7) apoi 17-18 minute la 160 C (gaz 3).
Pentru mini muffins coaceti 13-14 minute la 160 C (gaz 3).

Scoateti-le din tava si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.








2 comentarii: