- 130 g faina de grau alba
- un praf mic de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 170 g zahar muscovado
- 120 g unt nesarat (82%) foarte rece taiat bucati
Pentru umplutura:
- 8 piersici taiate felii groase
- 200 g afine
- 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
- 1 lingura de suc de lamaie proaspat stors
- 30 g faina de grau alba
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Intr-un blender pulsati cateva secunde faina, sarea, scortisoara si zaharul. Puneti untul si pulsati din nou pana cand acesta este incorporat.
Intr-un bol amestecati fructele cu suculde lamaie , coaja de lamaie si faina. Transferati acestea intr-un vas termorezistent de aproximativ 30 cm x 20 cm si nivelati. Puneti topping-ul uniform deasupra. Coaceti in cuptor 30 de minute apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a servi.
Optional serviti cu frisca / inghetata sau simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu