luni, 21 ianuarie 2013

Coquito

Acesta bautura este de origine Puerto Ricana si este servita in timpul sarbatorilor de iarna. Inainte sa beau coquito am crezut ca lichiorul de oua este delicios dar m-am inselat si imi veti da dreptate.


Ingrediente: 
  • 3 galbenusuri ecologice 
  • 325 ml lapte evaporat 
  • 450 ml crema de cocos (conserva) sau 1 bloc de pasta de cocos + 450 ml apa 
  • 400 ml lapte condensat indulcit 
  • 3 cuisoare (sau un praf de cuisoare) 
  • 1/2 bat de scortisoara (1 lingurita scortisoara praf) 
  • 2 boabe de enibahar ( sau un praf de enibahar) 
  • un praf de nucsoara proaspat razalit 
  • 1 lingurita extract de vanilie 
*pentru o varianta alcoolica adaugati rom alb 


Mod de preparare:
Macinati fin mirodeniile intregi. Intr-un bol termorezistent bateti putin galbenusurile apoi adaugati laptele evaporat. Puneti apa intr-o cratita mica si aduceti la o fierbere lenta. Puneti bolul deasupra sa nu atinga apa. Amestecati continutul cu telul pana cand ajunge o temperatura de 71° C. Lasati cateva minute sa se raceasca apoi transferati intr-un blender. Adaugati crema de cocos, laptele condensat indulcit, vanilia, mirodenii si rom (daca folositi). Pulsati pana cand acestea sunt bine amestecate. Acoperiti si lasati sa se raceasca in frigider peste noapte. Serviti rece optional cu extra mirodenii deasupra. 

*Daca aveti bloc de pasta de cocos adaugati cele 450 ml apa, puneti intr-o cratita si la foc mic amestecati pana cand cocosul s-a topit apoi treceti printr-o strecuratoare fina. **Ajustati mirodeniile dupa plac.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu