- 160 g faina de grau alba
- 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu 1/8 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 114 g unt foarte rece taiat bucati 60 ml apa foarte rece
Pentru umplutura:
Intr-un blender puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta. Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute. Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa in vas si pe margini + 4-5 cm mai mult decat inaltimea tavii sau a vasului termorezistent, (acesta sa nu fie mai mare de 30 L si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper ( aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele). Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat inauntru si ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 C (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. Serviti simplu sau cu salata.
* Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra.
- 5 oua ecologice + 1 pentru ungerea aluatului
- 500 ml smantana pentru frisca (nu vegetala)
- 2 conserve ton bucati in suc propriu stoarse
- 50 g masline fara samburi taiate in 3-4 bucati
- piper proaspat macinat
- sare de mare sau roz fina
- 3 stropi de Tabasco (optional)
- 1 lingurita oregano
Intr-un blender puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta. Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute. Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa in vas si pe margini + 4-5 cm mai mult decat inaltimea tavii sau a vasului termorezistent, (acesta sa nu fie mai mare de 30 L si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper ( aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele). Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat inauntru si ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 C (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. Serviti simplu sau cu salata.
* Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu