joi, 24 ianuarie 2013

Aripi de Pui Dulci si Lipicioase


Ingrediente:
  • 1 kg aripi de pui (varfurile taiate apoi separate) 
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingura ulei de masline
Pentru glazura:
  • 20 g unt nesarat (82%) 
  • 40 g zahar muscovado/demarara nerafinat 
  • 3 linguri miere 
  • 1 lingura ghimbir proaspat razalit fin 
  • 1 lingura coriandru praf
  • 3 boabe enibahar macinate
  • 2 catei mici de usturoi razaliti fin
  • 1 lingura sos soia ecologic (organic) 
  • 4 stropi sos tabasco
  • 1 lingura sos Frank's Original 
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 ceapa verde taiata marunt pentru garnisire (optional)
Mod de preparare:
Dupa ce ati separat aripile spalati-le apoi uscati-le. Intr-un bol puneti acestea, asezonati si ungeti cu ulei de masline. Aranjati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Puneti tava in cuptor la 220°C (gaz 7). Intre timp faceti sosul. Puneti toate ingredientele intr-o cratita la foc mic. Cand untul si zaharul s-au topit luati de pe foc. Dupa 15 minute de cand aripile sunt in cuptor reduceti la 190°C (gaz 5) si scoateti tava. Cu o pensula ungeti aripile cu sos. Introduceti acestea inapoi in cuptor si lasati 20 de minute. Scoateti-le din nou, intoarceti-le pe cealalta parte si ungeti din nou cu sos. Mai lasati in cuptor inca 15-20 de minute. Inainte ca acestea sa fie gata pe foc mic incalziti sosul ramas apoi lasati deoparte. Puneti aripile de pui intr-un bol, turnati sosul peste si amestecati. Portionati dupa care imprastiati ceapa verde deasupra inainte de servire. 

* Daca nu aveti sos Frank's Original atunci puteti pune si sambal oelek.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu