joi, 24 ianuarie 2013

Clatite de Porumb cu Brie, Avocado si Cocos



Pentru avocado: 
  • 1 avocado
  • 2 linguri de cocos proaspat razalit fin
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita coriandru praf
  • 1/2 lingurita suc de limeta proaspat stors (ajustati dupa gust) 
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
Pentru clatite: 
  • 330 g porumb inghetat sau din borcan 
  • 1/4 ardei chili rosu proaspat
  • 1/2 ceapa rosie 
  • 60 g faina de grau alba
  • 1 ou ecologic 
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 20 ml lapte integral
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • sare si piper proaspat macinat
  • ulei de masline 
  • felii de brie
Mod de preparare:
Intr-un bol taiati avocado in bucati mici si adaugati restul de ingrediente in afara de ulei si suc de limeta apoi lasati deoparte. Intr-un blender puneti 220 g de porumb, ceapa rosie taiata in cateva bucati, chili si pulsati intr-o pasta. 
Intr-un bol amestecati faina, oul, praf de copt, lapte, pasta de porumb din blender si restul de 110 g de porumb. Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline (nu lasati sa se arda) si puneti din aluatul de porumb dupa cat de mari vreti clatitele niveland acesta (nu le faceti subtiri, sa fie de aproximativ 1 cm). Prajiti la foc mic-mediu pe ambele parti. Inainte de a le servi puneti uleiul de masline extra virgin si sucul de limeta peste avocado, amestecati apoi aranjati peste felii de brie.

*Eu am impartit aluatul in 4 respectiv pentru 4 portii de aperitiv. 
** Aceste clatite sunt satioase si excelente atat ca aperitiv cat si ca un meniu principal. 
*** Daca aveti porumb inghetat puneti-l intr-o cratita si la foc mic caliti acesta pana cand se evapora apa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu