- 400 g pulpa de manzat sau 1 piept de pui dezosat (intreg)
- 8 cartofi
- 4 felii de gouda sau cheddar
- 2 cepe
- 20 g unt (80-82% grasime)
- rucolla sau salata verde
- 5 linguri ulei masline
- sare si piper proaspat macinat
- 3 linguri patrunjel
- 1/2 lingurita salvie uscata
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 3 catei de usturoi
- 4 chifle de casa
Daca faceti cu carne de vita tocati aceasta foarte marunt intr-un blender sau robot de bucatarie si formati 4 bucati a cate 100 g fiecare in forma de burger. Pentru piept de pui taiati-l in 4 parti egale si bateti-l putin pana cand ajunge de o grosime egala. Curatati cartofii si taiati-i bucati groase dupa cum doriti. Preincalziti cuptorul la 230 C (gaz 8). Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert si adaugati cartofii. In blender puneti patrunjel, salvie, oregano, usturoi, sare, piper si 3 linguri de ulei de masline. Mixati pana cand devine o pasta. Fierbeti cartofii aproximativ 10 minute depinde cat de grosi sunt, apoi ii stoarceti (acestia trebuie sa isi mentina foarte bine forma). Intr-un bol turnati pasta cu patrunjel si amestecati dupa care transferati intr-o tava cu folie de aluminiu. Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti iar intr-o tigaie incalziti cu o lingura de ulei de masline, puneti cele 4 bucati de vita sau pui si prajiti la foc mare aproximativ 2 min pe fiecare parte. Luati apoi de pe foc.
Cand cartofii au stat 15-20 min la cuptor adaugati deasupra carnea si mai lasati inca 15 minute. Cepele taiati-le pestisor si intr-o tigaie pe foc mediu caliti in unt pana cand sunt moi si au culoare auriu deschis.
Taiati chiflele in jumatate si puneti pe fiecare ketchup, 1/4 ceapa calita, o bucata de carne, branza si putina rucolla sau salata. Serviti alaturi de cartofi.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu