miercuri, 23 ianuarie 2013

Piept de Pui cu Prosciutto Di Parma


Ingrediente:
  • 2 piepturi intregi de pui dezosat 
  • 8 felii prosciutto di parma (incercati sa cautati sa aiba doar carne de porc si sare la ingrediente) 
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 morcovi mari
  • 3 bucati pastranac 
  • 4 cartofi mari
  • 40 g unt topit (80%) 
  • 1 lingura smantana
  • un praf de nucsoara 
  • rucolla si cimbru verde pentru ornament (optional)
Mod de preparare:
Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert. Curatati legumele si taiati-le in bucati, adaugati in oala pana cand sunt fierte. Preincalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Taiati pieptul de pui in 8 parti egale in lungime si asezonati cu piper. 
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul de masline si prajiti puiul 4 minute pe fiecare parte la foc mediu. Mutati apoi pe o farfurie si inveliti cu o felie de prosciutto fiecare. 
Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu ungeti puiul deasupra cu miere, stoarceti apoi putina lamaie pe fiecare si coaceti la cuptor 10-15 minute. Legumele fierte stoarse pisati-le sau mixati cu blenderul intr-un puree. Puneti untul topit, nucsoara, sare, piper, smantana si amestecati bine. Serviti pieptul de pui cu puree, cateva frunze de rucolla si cimbru verde.

* Scoateti piepturile de pui din frigider cel putin 10 minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Aceasta va ajuta caldura sa patrunda mai repede si sa aiba o coacere mai uniforma. 
** In timp ce puiul se prajeste recomand sa tineti un capac deasupra tigaii. 
*** Daca raman felii extra de prosciutto mai inveliti-le o data.

Portii: 4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu