Ingrediente:
- 2 piepturi intregi de pui dezosat
- 8 felii prosciutto di parma (incercati sa cautati sa aiba doar carne de porc si sare la ingrediente)
- 2 linguri miere
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 3 morcovi mari
- 3 bucati pastranac
- 4 cartofi mari
- 40 g unt topit (80%)
- 1 lingura smantana
- un praf de nucsoara
- rucolla si cimbru verde pentru ornament (optional)
Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert. Curatati legumele si taiati-le in bucati, adaugati in oala pana cand sunt fierte. Preincalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Taiati pieptul de pui in 8 parti egale in lungime si asezonati cu piper.
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul de masline si prajiti puiul 4 minute pe fiecare parte la foc mediu. Mutati apoi pe o farfurie si inveliti cu o felie de prosciutto fiecare.
Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu ungeti puiul deasupra cu miere, stoarceti apoi putina lamaie pe fiecare si coaceti la cuptor 10-15 minute. Legumele fierte stoarse pisati-le sau mixati cu blenderul intr-un puree. Puneti untul topit, nucsoara, sare, piper, smantana si amestecati bine. Serviti pieptul de pui cu puree, cateva frunze de rucolla si cimbru verde.
* Scoateti piepturile de pui din frigider cel putin 10 minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Aceasta va ajuta caldura sa patrunda mai repede si sa aiba o coacere mai uniforma.
** In timp ce puiul se prajeste recomand sa tineti un capac deasupra tigaii.
*** Daca raman felii extra de prosciutto mai inveliti-le o data.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu